Real Madrid se dogovorio sa Hezonjom 1Mario Hezonja Crvena Zvezda v Unics Kazan-Euroleague Beograd, 26.11.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Real Madrid je u Beogradu dostigao maksimum osvajanjem drugog mesta na Fajnal-foru. Svestan je i Pablo Laso, trener Madriđana, da je aktuelna generacija premašila zenit i da je rekonstrukcija neophodna. Prema pisanju Marke, biće započeta dolaskom Marija Hezonje.

Real još uvek ništa nije potvrdio, niti je ijedan mediji objavio finansijske detalje ugovora, međutim, verovatnoća da bivši košarkaš Barselone pređe u Madrid poprilično je velika.

Pregovri dve strane trajali su poslednje tri nedelje i po svemu sudeći, uspešno su završeni.

Real ima želju i da vrati Serhija Rodrigeza, košarkaša milanskog Armanija.

Popularni Ćaćo, mogao bi da se vrati u Madrid posle šest godina rada i košarkaškog dokazivanja u CSKA i Milanu.

Španski mediji pišu i da Real vodi pregovore sa Lorencom Braunom, ali i Pjerija Henrijem.

Teško je poverovati da će sva torjica stići, s obzirom na to da su svi plejmejkeri i da na poziciji jedinice Real ima još Serhija Ljulja, dok su na izlaznim vratima Toma Ertel i Najdžel Vilijams Gos.

Deo šire rotacije na jedinici je i povređeni Alosen.

Hezonja je u Barselonu stigao sa 17 godina. Davne, 2015. izabran je kao peti pik na NBA draftu od strane Orlanda ali ni u jednom momentu nije bio ni blizu da se košarkaši ostvari u Americi.

U poslednje dve sezone, dokazivao se u Panatinaikosu, odnosno Uniksu. U tekućoj sezoni, u Evroligi je prosečno ubacivao 14,3 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari