Real neće Jovića, on ne želi Hetafe 1EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Prema informacijama iz Španije, srpski napadač ne želi da pozajmicu.

Pre dve i po godine, Real je platio 63 miliona evra za dolazak srpskog reprezentativca iz Ajntrahta, a sada pokušava da skine sa platnog spiska napadača koji je za to vreme odigrao svega 49 utakmice, dao tri gola i namestio četiri pogotka.

Odavno je jasno da Luka Jović nije po ukusu trenera Karla Anćelotija, kao što nije bio u prvom planu Zinedina Zidana, a Kopa danas prenosi da 24-godišnjak iz Bijeljine i pored takvog statusa odbija da razduži opremu osvajača 14 Liga šampiona.

I da je ovih dana odbio ideju o pozajmici Hetafeu, gde bi ga sačekale kolege iz državnog tima – Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović. Navodno, najviše ili jedino zbog toga što u ovom trenutku nigde drugde ne bi mogao da dobija pet miliona evra neto za svakih 12 meseci.

Jović je ove sezone skupio svega 549 minuta igre i bio strelac jedino protiv Real Sosijedada, prošlog decembra, ali mu ide na ruku dužina postojećeg ugovora, jer bi svaki jednostrani raskid saradnje pre 2025. godine, Madriđene koštao puno novca.

Što opet ne znači da tokom letnjeg prelaznog roka neće, ipak, prihvatiti privremenu selidbu u drugi klub. Prodaja je manje realna, obzirom da puno košta i da je svetlosnu godinu daleko od forme koja ga je dovela iz Frankfurta u špansku prestonicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari