Real pokazao klasu i lako savladao Crvenu zvezdu 1Foto: Starsport

Košarkaši Reala pobedili su u Štark Areni Crvenu zvezdu rezultatom 72:58 (20:20, 14:25, 11:16, 13:11) u 15. kolu Evrolige.

Aktuelni evropski šampion je pokazao da je daleko bolji rival od crveno-belih, ali je to ujedno i najbolja ekipa na tlu starog kontinenta sa samo jednim porazom u nikada kvalitetnijem takmičenju poput ovog.

Zvezda je sjajno otvorila utakmicu povevši sa 14:6 na startu utakmice, a strelac osam poena u toj seriji bio je Adam Hanga.

Ipak, od tog trenutka se „kraljevski“ klub budi i igra mnogo organizovanije, pre svega u napadu.

Protok lopte je u tim trenucima bio savršen, a svi igrači u gostujućoj postavi su pogađali.

Posebno je bio raspoložen povratnik na parket Štark Arene Fakundo Kampaco koji je razigravao saigrače, a uoči meča je toplo dočekan od navijača čije je boje dresova nosio do početka ove sezone.

Od vođstva Zvezde 14:6, „kraljevići“ su napravili seriju 39:20 do kraja prvog poluvremena i već tada je bilo jasnoda je pred beogradskim klubom težak posao.

Zvezda je u drugoj četvrtini postigla samo 14 poena, a 12 poena je u toj deonici upisao Miloš Teodosić koji nije imao pravu podršku u svojim saigračima.

Sa druge strane razigrao se Mario Hezonja koji je tavršio meč sa 17 postignutih poena.

Zvezda je na ovoj utakmici bila lišena usluga plejmejkera Šabaza Nejpira, a nakon utakmice je trener Janis Sveropulos objasnio šta se dogodilo sa američkim igračem.

„Šabaz je u pregovorima oko prelaska u nov tim, tražio je da ne igra večeras“, rekao je Sferopulos.

Najsvežije pojačanje crveno-belih američki centar Fredi Gilespi posmatrao je utakmicu uz nove saigrače na klupi za rezerve.

Real pokazao klasu i lako savladao Crvenu zvezdu 2
Foto: Starsport

Zvezda je sada na učinku 5-10, dok Madriđani ostaju na prvom mestu sa skorom 14-1.

U narednom kolu, u četvrtak, Real će ugostiti Partizan (20.45 časova), dok će Zvezda igrati protiv Makabija u Beogradu (20.05).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari