Rekord karijere Kajrija Irvinga 1EPA-EFE/JASON SZENES

Razmontirao je Bruklin Orlando na gostovanju na Floridi (108:150), a meč je obeležio fenomenalni Kajri Irving koji je meč završio sa rekordom karijere od 60 postignutih poena. Ko zna na kojoj bi se cifri zaustavio bek Netsa da kojim slučajem meč nije okončao osam i po minuta pre kraja utakmice. Irving je samo u provom poluvremenu ubacio 41 poen.

Irving se, maltene od Ol-star vikenda, nalazi u odličnoj formi. Šarlotu je prošle nedelje ubacio 50 poena, a nekoliko dana kasnije došao je do ličnog rekorda težine ulaska u društvo Majkla Džordana, Kobija Brajanta, Lebrona Džejmsa igrača koji su tokom regularnog dela sezone ubacivali, odnosno prebacivali pomenutu brojku na jednoj utakmici.

Da je kojim slučajem ostao u igri do kraja meča, Irving bi bio u poziciji da ugorzi jedinstven rekord Kobija Brajanta koji je davne sezone 2005/06 na jednom meču ubacio 81 poen.

Ako se izuzme  Vilt Čemberlejn koji je čak 32 puta u karijeri prebacivao brojku od 60 poena, tek Irving je stao na devet poena od ličnog rekorda Majkla Džordana, dva poena su mu nedostajala da preskoči najbolja dostignuća Lebrona Džejmsa, Dejmijena Lilarda i Džejmsa Hardena, a još jedna trojka bila bi mu dovoljna da zaseni Stefa Karija i Karmela Entonija.

Sjajno je Irving odgovorio na jučerašnje dostignuće Karl Entonija Taunsa koji je takođe ubacio 60 poena protiv San Antonija. Bilo je to prvi put od 1962. godine da su dva igrača u NBA ligi, jedno veče za drugim imali 60+ poena. To se prethodno događalo samo u četiri navrata, a sedam od osam puta šezdeseticu je ubacivao upravo pomenuti Čemberlejn.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari