Real i Liverpul u četvrtfinalu Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nakon prvih revanš susreta osmine finala Lige šampiona, dobili smo imena „putnika“ u narednu fazu takmičenja, a to su španski Real Madrid i engleski Liverpul.

Madriđani su i u drugom meču savladali ekipu PSŽ, ovoga puta rezultatom 2:1, dok je Liverpul odigrao nerešeno 0:0 sa Portom, ali su izabranici Jirgena Klopa zahvaljujući ubedljivoj pobedi u utakmici odigranoj u Portu (5:0) prošli dalje.

Večeras nije viđeno mnogo drame, aktuelni šampion Evrope lako je preskočio prepreku zvanu PSŽ i nastavio san o osvajanju treće uzastupne titule namenjene najboljem klubu na „Starom kontinentnu“.

Videlo se da tim Unaija Emerija bez svoje prve zvezde Nejmara ne može da parira „galaktikosima“, a i da igrači bogataškog kluba iz francuske prestonice ipak nisu tog „kova“ i da im fali još dosta toga da postanu kompaktan tim koji bi mogao da savlada svakog.

Sa druge strane Real je igrao smireno, budući da je ogromnih 3:1 iz prvog meča doneo na „Park Prinčeva“, ali i iskusno, s obzirom da je svaku grešku protivnika iskoristio.

Na taj način su gosti i poveli, jednu loptu Danija Alveša na sredini terena Marko Asensio je presekao, dodao ju je Lukasu Vaskezu, a ovaj je centirao na drugu stativu Kristijanu Ronaldu kome sa pet metara nije bilo teškom da savlada Alfonsa Areolu.

Svoju nervozu igrači PSŽ pokazivali su tokom većeg dela susreta, a nakon jedne izgubljene lopte Verati je besno nešto dobacio glavnom arbitru Feliksu Brihu, što je ovaj iskoristio da mu pokaže drugi žuti, odnosno crveni karton i tako na pola sata pre kraja susreta stavi domaći tim u nemoguću misiju.

Izjednačili su Parižani nedugo zatim, nakon jednog kornera lopta je dosta srećno pogodila Edinsona Kavanija, završivši iza leđa Kejlora Navasa, ali je Real ubrzo ponovo došao u rezultatsku prednost.

Nakon jedne kontre lopta se odbila do Kazemira, on je šutirao, ali ju je u gol skrenuo domaći igrač Markinjoš, postavivši tako konačan rezultat.

U drugom meču večeri Liverpul je bio mnogo bolji protivnik, ali i nije imao sreću da zatrese mrežu. Ubedljivu prednost iz prvog susreta menadžer Liverpula Jirgen Klop iskoristio je da pruži priliku i nekim igračima koji nisu mnogo igrali u Ligi šampiona ove sezone, ali i da odmori najbolje pojedince iz svoje ekipe.

Tako su večeras igrali Alberto Moreno i Deni Ings, a iskusni stručnjak može biti zadovoljan izdanjem svog tima večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari