Posle dve pobede nad domaćim nižerazrednim ligašima, fudbaleri Partizana su prvi put remizirali u jednoj prijateljskoj utakmici od početka priprema za prolećni deo sezone. U najjačoj proveri do sada crno-beli su kao i prošle zime u Dubaiju odigrali 1:1 (0:1) sa ekipom ukrajinskog Dnjepra.

Posle dve pobede nad domaćim nižerazrednim ligašima, fudbaleri Partizana su prvi put remizirali u jednoj prijateljskoj utakmici od početka priprema za prolećni deo sezone. U najjačoj proveri do sada crno-beli su kao i prošle zime u Dubaiju odigrali 1:1 (0:1) sa ekipom ukrajinskog Dnjepra.

Hotelski raj

Trećeg dana boravka u Dubaiju, Partizanova ekspedicija se iz Sportske akademije preselila u noviji, luksuzniji deo grada – Marinu, odsevši u superkomfornom „Oasis beach tower“ hotelu. Radi se o tek izgrađenom objektu, sa 55 spratova i više od stotinu apartmana, površine od 150 do 300 kvadrata. Igrači, stručni štab, članovi Uprave i predstavnici medija (na ovim pripremama svoje izveštače imaju dve televizije i pet novinskih listova) smešteni su zapravo u prostrane stanove, čiji je sadržaj nedostižan većini našeg prosečnog stanovništva. I prateći sadržaji su na nivou hotela sa pet zvezdica – brojni restorani sa raznovrsnom ponudom hrane, tri otvorena bazena, saune, teretane, dečiji blok… Jedini manje lep detalj je najbliži okoliš, to jest na desetine gradilišta u komšiluku, koja su, kao i u ostatku Dubaija, u funkciji 24 sata. Gradi se sve – novi hoteli, saobraćajnice, tržni centri. Pravi ih sezonska radna snaga – mahom Indijci i Pakistanci – a od projektovanja do puštanja u upotrebu, iako se radi o objektima grandioznih površina, često ne prođe ni četiri pet meseci.

Prvih dvadesetak minuta izabranici Miroslava Đukića igrali su onako kako on želi: brzo, tečno, agresivno, široko. Da je Maletićev šut (15. minut) sa distance bio malo precizniji, domaćin susreta na stadionu „Al Maktum“ dominaciju bi završio zasluženim vođstvom. A onda je usledio pad. Ukrajinci koji su desetak dana duže u treningu uspeli su da se konsoliduju, a u 35. minutu i iskoriste činjenicu da se crno-beli još prilagođavaju novim zahtevima trenera Miroslava Đukića. Šeršun je snažno izveo slobodan udarac sa 25 metara, lopta je išla pravo u Kralja, ali se na tom putu odbila od Đorđevića i prevarila iskusnog golmana.

Radonjić, ipak, u Odenzeu

Centarfor Partizana Srđan Radonjić karijeru će po svemu sudeći ipak nastaviti u Odenzeu, uprkos tome što je sportski direktor crno-belih Nenad Bjeković u utorak najavio njegov prelazak u Al Nasr iz Dubaija. Prošlosezonski prvi strelac domaće lige sinoć je otputovao u Dansku na lekarske preglede i ukoliko sve prođe bez problema sa Odenzeom bi trebalo da potpiše ugovor na tri ili tri i po godine.

Sa druge strane, transfer napadača Pjera Boje u Al Nasr i dalje je aktuelan.

U nastavku slična priča, s tim što je Partizan duže držao loptu i stigao do izjednačenja, i to već u 56. minutu. Đorđe Lazić, nedavno dovedeni ofanzivni vezista, koji se posle dve utakmice na mestu levog krila oprobao na suprotnoj strani dva puta je ciljao sa peterca. Prvi put je bio izblokiran, ali je drugi pokušaj po zemlji završio na željenom mestu. Prvo poluvreme Partizan je igro u sastavu: Kralj, Rukavina, Đorđević, Bajić, Lomić, Tomić, Smiljanić, Maletić, Jovetić, Nen. Marinković, Lazetić. U nastavku su ih zamenili Asprogenis, Rnić, Radovanović, Lazarević, Zajić, Gulan, Bosančić, Neb. Marinković, Lazić, Vukelja. Nisu igrali Jovšić, Nađ, Odita i Mihajlov zbog lakših povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari