Remi Torina u Monci: Ilić dao gol, Milinković Savić spasao bod 1Foto: Claudio Grassi/LaPresse via AP

U 12. kolu italijanskog fudbalskog prvenstva Monca i Torino su podelili bodove – 1:1.

Gosti su poveli u 55. minutu preko Ivana Ilića. Kolumijac Duvan Zapata je uočio njegovo ubacivanje u punom trku iz drugog plana. Doturio mu je loptu, a naš igrač je reskim udarcem s desetak metara uzatresao mrežu. To mu je drugi pogodak ove sezone (jedan dao u kupu).

Domaćin je poravnao u 65. minutu preko svog desnog krila Italijana Andree Kolpanija, koji je rutinski matirao Vanju Milinkovića Savića kad je izbio oči u oči s njim.

U završnici utakmice Ilić je jednom solidno oprobao svoj šut, a Milinković Savić je u nadoknadi vremena krajnjim naporom zaustavio pokušaj koji je domaćinu mogao da donese i sva tri boda.

Monca, koja je u vlasništvu kompanije „Finavest“, a nju je osnovao počivši Silvio Berluskoni, nekadašnji italijanski premijer, alfa i omega Milana u najtrofejnijem dobu velikana sa San Sira, debitovala je u Seriji A prošle sezone. Meč s Torinom joj je bio pedeseti (18 pobeda, 15 remija).  Među timovima koji su debitovali u poslednjih 65 godina više pobeda u prvih 50 utakmica su postigli samo Kjevo (24, 2002) i Kaljari (19, 1965).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari