Remi u cik zore 1Foto: STARSPORT

Sedmorica debitanata u sastavu A vaterpolo reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima, pojačana nekolicinom članova trofejne generacije, startovala je remijem na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Oni su juče rano ujutro po lokalnom vremenu odigrali 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1) u regionalnom derbiju sa Crnom Gorom.

Sedmorica debitanata u sastavu A vaterpolo reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima, pojačana nekolicinom članova trofejne generacije, startovala je remijem na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, pošto su juče rano ujutro po lokalnom vremenu odigrali 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1) u regionalnom derbiju sa Crnom Gorom.

– Ne volimo da ustajemo rano ni mi ni oni, osim kada izlazimo iz kafane. Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Što se tiče meča, mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat, ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije – objasnio je selektor Dejan Savić, nakon ustajanja u 06.00, brzog doručka, odlaska na utakmicu i rovovske borbe sa jednim od tradicionalnih kandidata za visok plasman.

Novi kapiten Miloš Ćuk smatra da se moglo početi i pobedom.

– Poklonili smo im bod, mada smo mi jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno, u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba. Treba nam malo vremena da „svarimo“ treninge, da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako, ali sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka dalje.

I strelac poslednjeg gola na utakmici Sava Ranđelović hvali momke bez prethodnog takmičarskog iskustva pod kapicom seniorske selekcije.

– Ovo je rezultat igre celog tima. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovom sastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda – kaže jedan od retkih u ovoj postavi što su se naosvajali medalja poslednjih godina.

Grupa A

I kolo

Srbija – Crna Gora 10:10, Južna Koreja – Grčka 3:26

II kolo (sutra)

Srbija – Južna Koreja (13.30), Grčka – Crna Gora

III kolo (petak)

Srbija – Grčka (9.30), Južna Koreja – Crna Gora

1. Grčka 2

2. Crna Gora 1

3. Srbija 1

4. Južna Koreja 0

* U grupi B, s kojom se ukrštaju u 1/8 i 1/4 finala, Hrvatska je deklasirala Australiju (14:4), a SAD dobila Kazahstan (16:7)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari