Rikardo Gomeš: Klubovi iz Portugala ne mogu da mi plate onoliko koliko dobijam u Partizanu 1Foto: Starsport

Portugalski list “Zero Zero” uradio je opširan intervju sa Rikardom Gomešom, najboljim strelcem Partizana i Superlige Srbije u fudbalu.

Rikardo je predstavljen kao “momak koji ispisuje nove stranice istorije ovog kluba, momak koji blista u Beogradu”. Centarfor sa Zelenortskih ostrva je najpre pričao o rekordu po broju golova u evropskim klupskim takmičenjima za crno-bele, trenutno je na brojci od 17 pogodaka.

“Postao sam igrač sa najviše golova za Partizan u evropskim kupovima. I to pokazuje da je odlazak u Super ligu Srbije bio dobar izbor”, kazao je Rikardo, uz opasku novinara da ima jednak broj het-trikova u Evropi kao Norvežanin Erling Holand.

“Mislio sam da ima više, stalno daje golove. Uglavnom, nismo dobro ušli u sezoni, ali usledila je promena trenera, došao je šef sa nekim novim idejama. Stvari su počele da liče na one od prošle godine. Sviđa mi se taj stil igre, mislim da je to jedna od tajni postizananja velikog broja golova”.

Rikardo je istakao i da mu je prijala promena trenera i dolazak Gordana Petrića na mesto šefa struke umesto Ilije Stolice.

“Igramo direktniji fudbal, ne sa dominacijom u posedu lopte. Naša ideja je da budemo u fazi napada što je pre moguće. Ponekad, sa dva ili tri pasa već smo na protivničkoj polovini, a to mi odgovara s obzirom da posedujemo brza krila. Pokušavam da ih ispratim na najbolji mogući način, a posle je naravno sve na mojim realizatorskim sposobnostima”, kazao je Rikardo.

Napadač Partizana otkrio je da je imao dve odlične ponude iz Grčke proteklog leta, zainteresovani su bili Panatinaikos i AEK.

„Imao sam ponudu Panatinaikosa na kraju prošle sezone, a AEK me je tražio na kraju letnjeg prelaznog roka. Ipak, na neke stvari nisam mogao da utičem, Partizan i AEK se nisu dogovorili i ja sam u potpunosti u redu sa tim. Šta god da treba da se dogodi, dogodiće se bez pritiska i stresa“, rekao je Gomeš.

Pričao je Rikardo i o eventualnom povrataku u Portugal.
„Teško da će se to desiti jer mislim da timovi iz Portugala ne mogu da mi ponude finansijske uslove kao Partizan. Nisam želeo da idem u Saudijsku Arabiju jer bi to značilo da moja porodica mora da ide u Portugal“, istakao je Gomeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari