Rikardo za Radovana: Igrač kola Mozzart Bet Superlige nagradu prosledio legendi kluba 1Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Nagrada za najboljeg igrača Mozzart Bet Superlige zasluženo je u desetom kolu domaćeg šampionata pripala Rikardu Gomešu, fudbaleru FK Partizan.

Osim sjajnog fudbalskog umeća prikazanog na terenu, u saradnji sa kompanijom Mozzart Gomeš je još jednom dokazao da je humanost postala zaštitni znak Mozzart Bet Superlige.

Ovonedeljni iznos od 50.000 dinara, koji kompanija Mozzart kao generalni sponzor Superlige dodeljuje najboljem igraču kola, prvotimac Partizana je odlučio da donira za lečenje Radovana Radakovića, bivšeg golmana crno belih.

Radovan je čuvao mrežu mnogih klubova, a najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Partizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Krajem 2020. godine uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom i od tada kreće njegova borba sa ovom opakom bolešću.

„Drago mi je da sam proglašen za igrača desetog kola Mozzart Bet Superlige, ali moram naglasiti da mi je iznad svega drago što se moj tim polako vraća na mesto koje mu pripada i da se nadamo svi da ćemo tako nastaviti iz kola u kolo. Zahvalio bih se i na novčanoj nagradi kompanije Mozzart koju ću proslediti bivšem golmanu Partizana Radovanu Radakoviću kroz organizaciju Budi Human. Pozivam sve navijače da pošalju po jednu poruku i tako pomognu Radovanu u najtežoj i najvažnijoj utakmici života”, rekao je Gomeš.

Plaketu i ček koje je Gomeš prosledio za lečenje Radovana Radakovića uručila je Marija Panić, predstavnik kompanije Mozzart koja posle svakog kola donira 50.000 dinara u humanitarne svrhe.

Najbolji igrač te runde dobija priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija, dok je za igrača meseca pripremljena donacija od 100.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari