Ristića formalnost deli od potpisa ugovora sa Benfikom 1oto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Bio je i ostao tiha patnja za navijače Crvene zvezde. U Ljutice Bogdana su se potajno nadali da bi svog nekadašnjeg đaka mogli da vrate, međutim, Mihaila Ristića samo formalnosti dele od potpisa ugovora sa slavnom Benfikom.

Reprezentativac Srbije sleteo je u Lisabon; očekuju ga lekarski pregledi i ukoliko ne bude nekih iznenađenja, uskoro će potpisati trogodišnji ugovor sa Benfikom.

Rodžer Smit, novi trener evropskog velikana, koji je prešao iz PSV-a, dobiće tako drugo pojačanje od dolaska u Lisabon.

Ristić u Benfiku stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor s Monpeljeom u kome je bio standardan u protekle tri i po sezone.

U Lisabonu bi trebalo da nadomesti izvestan odlazak levog beka Aleksa Grimalda, koji bi mogao nazad u Barselonu.

Šmit je prvo doveo 190 centimetara visokog hrvatskog napadača Petra Musu za koga je Boavisti plaćeno 5.000.000 evra.  Prema navodima portugalskih medija, Ristić je imao opcije i da pređe u Olimpijakos, Marsej, Bundesligu, čak i špansku Primeru. Navodno je i Monpelje hteo da ga zadrži, ali nije mogao da isparira ponudi Benfike.

Velikan iz Lisabona trebalo bi da dovede još jednog levog beka i time pojača konkurenciju na pomenutoj poziciji, na kojoj bi srpski fudbaler trebalo da bude primarno rešenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari