Ronaldo ostaje, Mbape obara rekord 1Foto: SERGEY DOLZHENKO/EPA

Posle brojnih dilema o tome kako bi sledeće godine mogao da izgleda sastav prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg osvajača Lige šampiona Real Madrida danas su odjeknule dve vesti koje za sada stavljaju tačku na brojne spekulacije

 

 

 

 

Kristijano Ronaldo je prekinuo višenedeljno ćutanje rekavši da ostaje u kraljevskom klub, dok je istovremeno najavljeno da Kilijan Mbape, osamnaestogodišnja fudbalska zvezda iz Monaka, prelazi u Madrid za rekordnih 180 miliona evra, što je suma koja do sada nije plaćena ni za jednog igrača.

Portugalski fudbaler, koji se ovog leta suočio sa optužbama za utaju poreza španskih istražnih organa, navodno je bio veoma ljut zato što Real nije stao u njegovu odbranu, zbog čega je želeo da napusti Španiju i pređe u Mančester junajted. danas je ipak za španski list Marku kazao da ostaje u Realu sa kojim ima ugovor do leta 2021. godine.

– Bilo je sjajno osvajanje velikih trofeja prošle sezone, kao i individualnih nagrada. Bilo bi lepo opet raditi to. Moraš raditi naporno, iz godine u godinu, a ja ću nastaviti tako. Fudbal je moj život, moja strast – rekao je Ronaldo, koji je prošle sezone postigao 42 gola u 46 utakmica, dok je tokom tri godine u Madridu ukupno bio strelac 406 puta na 394 meča. Ronaldov ugovor sa Realom od 94 miliona evra treći je najvredniji u istoriji fudbala iza transfera Pola Pogbe u Mančester junajted za 105 miliona prošle godine, odnosno Gereta Bejla u isti klub za 101 milion.

Ipak, izgleda da će 18-godišnji Kilijan Mbape, kome je Ronaldo bio idol i uz čije je postere odrastao, prestignuti pomenutu trojicu fudbalera, pošto će njegov dolazak vredeti 180 miliona evra. Kako piše Kraljevićima bliska Marka, klub iz Kneževine dobiće odmah 160 miliona za igrača koji je tokom prošle dve godine postigao 27 pogodaka na 58 utakmica, dok će ostatak biti isplaćen u vidu bonusa. Istovremeno Mbape bi trebalo da zarađuje sedam miliona po sezoni tokom narednih šest godina.

Real je do sada u svoje redove doveo Tea Hernandeza iz Atletiko Madrida za 30 miliona evra kao i Danija Sebaljosa iz Betisa za 18 miliona evra. Na drugoj strani Madriđani su inkasirali preko 100 miliona od prodaje Alvara Morate, Danila, Marijana Dijasa, Dijega LJorentea i Gurguija dok je Hames Rodriges prešao u Bajern na dvogodišnju pozajmicu.

Nejmar na visokoj ceni

Prethodnih dana pominjan je još jedan vrtoglavi transfer po kome bi Nejmar trebalo da pređe u Pari Sen Žermen za 222 miliona evra. Navodno, bivši igrač Barselone imaće platu od 558.000 evra nedeljno, a ugovor će biti potpisan na šest godina. Tako će Parižani za Nejmara izdvojiti skoro 400 miliona evra, tačnije ukupno 396 miliona evra (222 miliona za otkupnu klauzulu i 174 miliona za njegovu platu za šest godina). Ako ga Katalonci ne zadrže pojačanom zaradom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari