Ronaldo spasao Real 1

Posle čuda u u Rimu na pomolu je bila još jedna senzacija. Juventus je posle sat vremena uspeo da anulira prednost Reala iz prvog mečas i do 93. minuta čuva tu predsnost. Međutim, engleski sudija Oliver svira penal o kom će se dugo pričati. Ronaldo taj poklon naravno korsti i obezbeđuje Realu treće uzastopno polufinale.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Zinedin Zidan je odlučio da na klupi ostavi Karima Benzemu, a od prvog minuta na teren pošalje Iska, koji je posle sjajnih partija za Španiju javno govorio o nezadovoljstvu tretmanom u klubu. U timu nije bilo kažnjenog kapitena Serhia Ramosa. S drufe strane Masimilijano Alegri je izveo prilično ofanzivnu postavu (4-3-3), sa Mandžukićem od starta umesto suspendovanog Dibale, Daglas Kosta je pomeren u napad, a timu je i Miralem Pjanić koji u Madridu nije igrao zbog kartona.

Već u 2. minutu Juventus je poveo golom Marija Mandžukića. Kosta je presekao napad Bajerna uposlio Kediru koji je sjajno sastistirao Mandžukiću i gost su došli u vođstvo. Real je mogao da stigne do izjednačenja u 10. minutu kada je Modrić izvanredno proigrao Bejla ali je njegov šut odbranio Bufon, pokušao je Bjel da petom odbijenu pošalje u gol ali jo pogodio spoljni deo mreže. U 17. minutu Alegri je bio primoran da izvrši prvu izmenu – povređenog Domenika de Šilja zamenio je Štefan Lihtštajner. U finišu susreta Real ima inicijativu, stvorio je i nekoliko poluprilika ali – Juventus je u 37. minutu poveo sa 2:0. Lihtštajner je poslao izvanredan centaršut a Mandžukić je ponovo spretniji od odbrambenih fudbalera Juventusa i 0:3 iz prvog meča više nisu bili tako nedostižni. Naprotiv. Još jedno „čudo“ u četvrtfinalu Lige šampiona je u tim trenucima bilo na pomolu. Zinedin Zidan se u poluvremenu odlučio da izvrši dvostruku izmenu – na teren jeposlao Marka Asensija umesto Gareta Bejla i Lukasa Vaskesa umesto Kazemira. Međutim, te promene nisu dale značajniji pomak u igri Reala. Naprotiv, Juventus je i dalje bio konkretniji i opasniji po gol Navasa i za to je bio i nagrađen. Golman Reala u 61. minutu pravi pravi katastofalnu grešku posle centaršuta centaršuta Koste Navas je loptu prvo uhvatio a odmah i ispustio a Matuidi spremno dočekao taj poklon i samo je ćušnuo loptu u praznu mrežu.

U 79. minut Real je imao lepu šansu da smanji prednost gostiju. Benatija i Bufon zajedničkim snagama zaustavljaju udarac Iska, a posle udarca iz kornera Varani gađao dalji ugao, ali je lopta završila tik pored stative nemoćnog Bufona. Samo minut kasnije Kjelini je umalo nije zatresao sopstvenu mrežu. Napadao je Real u finišu susreta svim raspoloživim snagama ali se činilo da će gosti odoleti i stići do produžetaka. Međutim, u trećem minutu nadoknade Ronaldo proigrao Vaskesa na ivici peterca, Benatija ga ruši s leđa, a sudij Oliver posle nekoliko sekundi oklevanja pokazuje na belu tačku. Odluka engleskog arbitra toliko je razbesnela Đanluiđija Bufona pa je u naletu besa odgurnuo sudiju telom, a ovaj mu pokazao direktan crveni karton. Na gol je stao Vojčeh Sčensni, loptu je na belu tačku, naravno, namestio Ronaldo i zakucao je u same rašlje i tako odveo Madriđane u polufinale Lige šampiona.

Jup Hajnkes se izveo najjači mogući sastav, dakle sa Arjenom Robenom i Frankom Riberijem po krilima, a Robert Levandovski je bio u špicu, dok se Vinćenco Montela odlučio da u odnosu na prvi susret promeni jednog štopera (Merkado umesto Kjera) i zadnjeg veznog (Benaga umesto Pizara). Bajern je ušao agilnije u meč. Rodriges je zamalo bio neprecizan iz slobodnog udarca u 3. minutu, dva minuta kasnije šut je oprobao Roben ali je i njegov udarac završio pored gola, dok je udarac Levandovskog ) 7. minut) zaustavio golman Sorija. Gosti prvu priliku imaju u 11. minutu ali Sarabija iz povoljne situacije šutira preko gola. Korea je pet minuta kasnije bio u odličnoj poziciji ali je loše primio loptu i šansa je propala.

U nastavku susret Bavarci imaju inicijativu, ali bez konkretnih šansi. U 59. minutu Sevilja je imala idallnu šansu da povede ali je prečka spasila Bajern. Banega je idealno centrirao iz „skraćenog kornera“, Korea bio najviši u skoku, ali nije imao sreće i pogodio je okvir gola.

U 65. minutu Lukas Muriel menja Visama Ben Jedera, dok Roberta Levandovskog koji je često bio meta oštrih startova gostujućih igrača u 77. minutu ustupio mesto Sandru Vagneru. Do kraja meča nije bilo izglednijih prilika ni za njedan tim, domaćin je umešno čuvao prodnost iz prvog meča. mJedino uzbuđenje bio je crveni karton koji je dobio Koreja u poslednjem minutu meča.

Bavarci zasluženo odlaze u polufinale jer su u oba meča bili bolji rival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari