Ronaldo: U Nedelju pečatiramo odlazak u Katar 1Foto: Beta/AP/Efrem Lukatsky (arhiva)

Nisu ostavili utisak apsolutnog favorita u grupi; protiv Republike Irske su čak u poslednjih desetak minuta meča bili u podređenom položaju, međutim remijem bez golova Portugalija je obezbedila poziciju selekcije kojoj će pred nedeljni meč sa Srbijom odgovarati i nerešen rezultat kako bi se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Imao je Kristijano Ronaldo dve dobre prilike protiv Irske, ali u suštini, nije bio preterano zapažen niti je svojim umećem previše uticao na igru.

Ipak, jednog od najboljeg fudbalera svih vremena remi protiv Irske ne birine previše, naprotiv, poprilično je siguran da će „navigatori“ u nedelju obezbediti direktan plasman na Mundijal u Kataru 2022.

„Uvek je teško igrati u Irskoj, ali sa osvojenim bodom svi ciljevi ostaju u našim rukama. U nedelju, pred publikom u našoj kući, pečatiraćemo odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar! Napred, Portugalija“, poručio je Ronaldo.

Tradicija je zaista na strani Portugalije koja je poslednji put kod kuće izgubila davne 2014. godine i to krajnje iznenađujuće, u meču sa Albanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari