Rukometašice Srbije gotovo sigurno bez plasmana na OI porazom od Mađarske 1Foto: Rukometni savez Srbije

Rukometašice Srbije gotovo sigurno su ostale bez plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, pošto su danas u Đeru izgubile od Mađarske sa 23:31 (12:16), u drugom kolu olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Mađarska je sa dve pobede pred plasmanom na Olimpijske igre, dok je Srbija sa dva poraza ostala samo na teoretskoj šansi za plasman, pošto joj je neophodna večerašnja pobeda Kazahstana nad aktuelnim olimpijskim prvakinjama Ruskinjama. Uz to, Srbiji bi u nedelju trebala ubedljiva pobeda protiv Kazahstana, ali i da Rusija izgubi od Mađarske.

Rusija je u petak pobedila Srbiju sa 29:24, a Mađarska je pobedila Kazahstan sa 19:46.

Najefikasnija u selekciji Srbije večeras je bila Marina Dmitrović sa šest golova, dok su po tri gola postigle Katarina Krpež-Šlezak, Dragana Cvijić i Jelena Trifunović.

U selekciji Mađarske najbolji učinak imala je Sandra Sološi-Začik sa sedam golova, šest je postigla Aniko Kovačič, a po četiri gola su dodale Nadine Šacl i Viktorija Lukač.

Tokom celog prvog poluvremena u vodstvu je bila selekcija Madjarske, a najveća prednost nekoliko puta je bila pet razlike, da bi na kraju poluvremena bilo 12:16.

Srbija je na početku drugog poluvremena prišla na tri gola razlike, ali su Madjarice brzo vratile i uvećale prednost, došavši do najvećih osam pogodaka razlike.

Večeras od 20.30 u Djeru igraju Rusija i Kazahstan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari