Najbolji odbojkaši Srbije nisu uspeli da iznenade Rusiju ni u drugom meču prvog vikenda Svetske lige. U odnosu na subotu, izabranici Igora Kolakovića juče su pružili znatno snažniji otpor domaćinu, međutim opet nedovoljno snažan da bi se eventulano učinilo nešto više, Rusija – Srbija 3:1 (25:21, 25.

Najbolji odbojkaši Srbije nisu uspeli da iznenade Rusiju ni u drugom meču prvog vikenda Svetske lige. U odnosu na subotu, izabranici Igora Kolakovića juče su pružili znatno snažniji otpor domaćinu, međutim opet nedovoljno snažan da bi se eventulano učinilo nešto više, Rusija – Srbija 3:1 (25:21, 25.23, 21:25, 29:27).
Selektor našeg tima ovoga puta se odlučio za „sedmorku“: Bojović, Kovačević, Bjelica, Perić, Stanković, Nikić i libero Samardžić.
Prva dva seta odvijala su se gotovo na istovetan način- uz brojna izjednačenja i uglavnom vođstvo Rusije. Iako je servis „slušao“ naše odbojkaše, pa je i napad solidno funkcionisao, Bjelica i ekipa nisu mogli ništa više da urade protiv sjajne odbrane domaćina, koji je u završnicu ovih setova ulazio daleko koncentrisaniji u odnosu na rivala. Najjači otpor Rusiji odbojkaši Srbije pružili su u trećem setu. Dobro organizovan napad, pojačan solidnim prijemom, uz besprekoran blok omogućio je našem timu vođstvo tokom čitavog seta i konačno uspešnu završnicu. Imala je Srbija u svojim rukama i četvrti set, ponovo zahvaljujući odličnom bloku i besprekornom napadu. Ali, zamalo izgubljeni set Rusija je rešila u svoju korist ponovo u završnici i borbi poen za poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari