Rutinska pobeda Srbije protiv Grčke 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije rutinski su pobedili Grčku 84:61 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se narednog leta odigrati u Kini.

Srbija je bila bolja i u skokovima i u asistencijama od protivnika i zabeležila je važnu poebdu, a do vize za Mundobasket Srbiji će biti potrebna još samo jedna pobeda u preostala dva kola kvalifikacija. Prva „meč lopta“ će biti već 21. februara kada „Orlovi“ gostuju Estoniji, a susret za „vađenje“ tri dana kasnije, kada u Beograd dolazi selekcija Izraela.

Na tabeli prvo mesto dele Nemačka i Grčka sa skorom 9-1, treća je Srbija sa skorom 6-4, četvrta je Gruzija sa odnosom pobeda i poraza 5-5, a Izrael je peti sa učinkom 4-6, dok je na poslednjem mestu Estonija sa samo dve poebde i osam poraza.

Prve tri reprezentacije u grupi će putovati na planetarni šampionat koji je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

Večeras su „Orlovi“ odigrali onoliko koliko im je bilo potrebno za siguran trijumf, u prvom poluvremenu odlično, u trećoj četvrtini nešto slabije, ali u poslednjoj deonici najbolje, za ubedljivu prednost od 23 poena razlike i konačnih Srbija – Grčka 84:61.

U prvom poluvremenu briljirali su Stefan Jović i Miroslav Raduljica koji su Srbiji doneli prednost od 17 poena, ali su gosti na sjajan način završili prvo poluvreme i trojkom Lefteris Bokoridisa došli na „minus devet“.

U trećoj četvrtini su dobrom odbranom i organizovanim napadom došli na samo tri poena zaostatka, ali tada su izabranici selektora Saše Đorđevića počeli da u serijama pogađaju za tri poena i veoma brzo je bila dvocifrena prednost za vicešampione „Starog kontinenta“.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Stefan Jović sa 22, te Miroslav Raduljica i Vasilije Micić sa po 13 poena, dok su u selekciji Grčke bolji od ostalih bili Hristos Salustros i Lefteris Bokoridis sa po 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari