S deset pobeda uzastopce to je već "parni valjak" u domaćim okvirima: Partizanu tri boda i u Kragujevcu (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je utakmicu četvrtog kola Superlige Srbije u fudbalu s Radničkim u Kragujevcu odložio zbog obaveza u Evropi, a pošto te obaveze više nema, iskorišćena je prilika da se meč nadoknadi u nedelji evrokupova.

Crno-beli, rano poklekli na evropskom frontu, sve karte su položili na želju da prekinu šestogodišnju prevlast najljućeg rivala. Stabilizovali su se i dobro im ide. Na „Čika Dači“ su postigli desetu pobedu uzastopce – 4:0.

U vođstvo su došli u 35. minutu. Saldanja je iz sredine terena uposlio Kalulua, koji je nadirao s desne strane. Kad se činilo da je ovaj suviše iskosa i da okleva, njegov topovski šut se smestio visoko u suprotni ugao pored ruku nemoćnog Lekovića.

Half domaćih Simović, koji je pratio Kalulua, nije ni pružio nogu da pokuša da presretne udarac, što je nedopustivo za igrača njegovog iskustva, sticanog i godinama na istoku kontinenta.

Podsetio je Partizanov gol na crnogorski pogodak u nedavnoj utakmici s našom reprezentacijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tada je Jovetić silovitim šutem efektno savladao Milinkovića Savića jer je golmana Srbije neagilni kapiten Tadić ostavio na vetrometini kao Simović svog čuvara mreže.

Radnički se od početka drugog poluvremena kuražnije upustio u borbu. U 58. minutu nigerijski napadač Činedu je imao izglednu priliku. Iskoristio je pad koncentracije Markovića, ali je šutirao pored gola.

Malo pre toga igru je zbog povrede napustio strelac (ušao Severina), a nešto iza šanse domaćina umesto Natha je poverenje dobio Nikolić. Rezervni napadač crno-belih je udvostručio prednost u svom prvom dodiru s loptom. U 62. minutu Menig je upotrebljivo centrirao, a Nikolić je centarforovskim trzajem glavom savladao Lekovića.

Igrači Radničkog su se unervozili. Iz takvog stanja proistekao je u 69. minutu drugi žuti karton Mitroviću, nekadašnjem štoperu crno-belih,

Partizan je brojčanu prednost iskoristio da postigne još dva pogotka. Severina je u 81. minutu iz solo prodora pogodio stativu, a Saldanja je na odbijenu loptu reagovao kao gladni kobac.

Pet minuta kasnije Nikolić se još jednom upisao u strelce, pošto je prethodno najveći deo posla obavio mladi Stjepanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari