Sa 800 odsto motivacije u Gornjem Milanovcu 1Aleksandar Stanojević foto Peđa Milosavljević /Starsport

Sedam godina fudbaleri Partizan nisu poneli nezvaničnu titulu jesenjeg prvaka, pa bi pobedom protiv Metalca, u zaključnom meču istumbanog 20. kola Superlige, prekinuli prvi i manje važni primat Crvene zvezde, jer se pamti samo skor na kraju prvenstva.

Večiti rival je protiv Radnika kiksnuo i dao crno-belima šansu da opet pobegnu za pet bodova.

– Samo da preživimo ovaj i meč sa Kolubarom. Važan je svaki bod, a ja sam tu da držim sve pod kontrolom, da isto razmišljamo i kada smo imali plus osam i sada. Neću biti euforičan ni ako dobijemo težak meč sa Metalcem ni ako ne bude tako – tvrdi trener Aleksandar Stanojević.

Sneg je pomerio većinu mečeva ove runde SLS, a kako u Gornjem Milanovcu ubrzano čiste teren, šef struke učesnika šesnaestine finala Lige konferencije nada se da će se ekipa probiti do Šumadije i da neće biti novog pomeranja.

– Nikome nije u interesu da se odlaže, ljudi iz Metalca su učinili sve da se utakmica odigra, nadam se da će biti dobri uslovi i da ćemo ostaviti dobar utisak. Nije lako igrati posle Evrope i po ovakvom vremenu, ali ako smo do sada ulazili u mečeve sa 500, 600 sada ćemo sa 800 odsto motivacije.

Isti rival već je pobeđen ove sezone (3:0), sada je vezao dva poraza, ali u Humskoj ništa ne siguraju unapred.

– Metalac igra u sličnom sistemu, ali na malo drugačiji način. Njihov trener je radio sa Vladimirom Vermezovićem, bio je jedan od najboljih u našoj školi. Milija Žižić je prekratko u Gornjem Milanovcu da bih bilo šta komentarisao, ali gledao sam kako razmišlja… – kaže Stanojević, koji kao ni protiv Anortozisa, prošlog četvrtka, ne može da računa na bolesnog Rikarda Gomeša.

Pre prvog strelca ekipe na bolovanje su otišla dvojica važnih veznjaka, Lazar Marković i Bibras Natho, a pitanje je da li je njihov kolega Danilo Pantić spreman za povratak u tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari