Sa Moldavijom za polufinale 1(ARHIVA) Neprikosnoveni: Basketaši Srbije naa tronu FOTO: FIBA

Basket reprezentacija Srbije 3×3 bez većih trzavica, kao prvoplasirana u grupi A, plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Filipinima.

Rano ujutro od 06.50, Dušan Domović-Bulut i saigrači sasta- će se sa neugodnom Mongolijom u borbi za polufinale. U slučaju pobede već u 10.50 bi se satali sa pobednikom meča Letonija-Poljska, a finale je na programu u 15.00.

Aktuelni planetarni šampioni završili su grupnu fazu na vrlo ubedljiv način. Najviše problema imali su na startu protiv Holanđana (21:17), koji su na kraju završili kao drugoplasirani. Novi Zeland, Rumuniju i Kirgiziju manirski su preslišali, imajući priliku da se uvere u igračke kvalitete Stefana Stojačića. Bivši profesionalni košarkaš Vojvodine, Crvene zvezde, Mege i kragujevačkog Radničkog, pridružio se okosnici reprezentacije – Domović-Bulut, Majstorović, Savić, umesto Marka Ždere i u uvodnoj fazi pokazao da je fizički besprekorno spreman. Inače, sva četvorica srpskih basketaša zauzimaju prva četiri mesta na svetskoj rang listi i to redom: Majstorović, Domović-Bulut, Savić i Stojačić.

Mongolija je u prvoj fazi odigrala poprilično dobro; osim poraza od prvoplasirane Kanade (21:15), ostvarili su tri pobede, uspevši da iznenade Rusiju (21:18).  U sastavu Moldavije najbolji plasman na svetskoj listi ima Sengunbajar Gotov koji je 38. dok je Delgernijam Davasambu 40.

Parovi četvrtfinala

Srbija – Moldavija

Kanada – Holandija

Letonija – Poljska

Slovenija – Ukrajina

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari