Sa Vojvodinom pravi derbi 1Foto: STARSPORT

Umela je Crvena zvezda i slavne 1991. posle velikih rezultata u Evropi, da napravi kiks u domaćem šampionatu.

Samo posle četiri dana od drugog uzastopnog plasmana u Ligu šampiona i dobijenih rivala u formatima Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa, crveno-bele u subotu očekuje najteže moguće gostovanje u dosadašnjem delu Superlige (18.45).

Nenad Lalatović je u kratkom periodu motivaciono osokolio svoje pulene i od ekipe koja je prošle sezone kao grogirana tumarala terenima, stvorio tim kadar da na „Karađorđu“ dobije svakog rivala u prvenstvu, zaključno sa Zvezdom, zvaničnim šampionom Srbije. Zbog dve odložene, crveno-beli su odigrali četiri prvenstvena duela i na jedinom gostovanju u Subotici nekako rešili meč sa Spartakom (2:3).

Vladan Milojević spada u grupu trenera koja nije podložna euforiji nakon ostvarenih rezultata i koja jednostavno ne daje pompezne izjave. Sjajni stručnjak je tako u najava subotnjeg meča više delovao kao neko ko je u utorak prošao u treće kolo domaćeg kupa, negoli u grupnu fazu Lige šampiona.

– Nismo imali mnogo vremena za slavlje posle plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Uvek je tako u sportu, vrlo kratko možete da uživate u uspesima jer vas već sutradan čekaju novi izazovi. Pred nama je teška utakmica u Novom Sadu, rekao bih pravi derbi. Idemo u goste ekipi koja igra dobro, koja je sjajno startovala i siguran sam da će biti kvalitetna utakmica. Rezultati pokazuju da su bolji nego prošle sezone, u vrhu su tabele i neće nam biti lako. Zdravstveno stanje naše ekipe je takvo da imamo nekoliko igrača sa sitnim povredama i posle današnjeg treninga ću znati na koga mogu da računam u subotu – pohvalio je Milojević trenutno prvoplasiranu ekipu Superlige koja u prvih šest kola ima pet pobeda i jedan remi.

Nažalost po Novosađane, tim Nenada Lalatović biće oslabljen povredama suspendovanog Bojana Matića, a verovatno i Nemanje Nikolića, koji je na treningu dobio udarac i nad njim je veliki znak pitanja.

„U ovom trenutku, mi klasičnog napadača nemamo. U špic ćemo morati da pomerimo ili Ezea sa krila ili Bojića sa mesta ofanzivnog veznog, jer jednostavno, druge alternative nemamo. Ono što me raduje jeste to što je atmosfera u našoj ekipi sjajna i igrači jedva čekaju da počne utakmica. Rekao sam im da na ovom meču nemaju šta da izgube, jer igraju protiv kluba koji, u ovom trenutku, ima najveći fond kvalitetnih igrača. Siguran sam da će Crvena zvezda protiv nas izvesti najjači sastav. Želeće da pobede na ‘Karađorđu’, ali i mi ćemo imati duplo veću želju da pobedimo Crvenu zvezdu. Ako su Crvena zvezda i Partizan mogli da se plasiraju u evropska takmičenja, ne vidim zašto to ne bi mogla i Vojvodina, koja je isto veliki klub, sa velikom tradicijom i brojnim navijačima. Nadam se i verujem da sledeće godine Vojvodina može da učestvuje u grupnoj fazi Lige Evrope“, optimista je Lalatović.

TSC potencijalna „mina“

Posle novog plasmana u Ligu Evrope, fudbaleri Partizana moraće da se usredsrede na obaveze u Superligi. Kao i najveći rival, i crno-beli su odložili svoje mečeve u dva kola, ali su u odnosu na Zvezdu, već kiksnuli u Kruševcu, odigravši protiv Napretka 2:2. izabranike Sava Miloševića u nedelju od 20 časova očekuje potencijalno zanimljiv meč sa TSC-om iz Bačke Topole. Puleni Zoltana Saba najveće su iznenađenje dosadašnjeg dela domaćeg prvenstva; zajedno sa Vojvodinom dele prvo mesto s identičnim skorom od pet pobeda i jednog remija. U Partizanu bi trebalo posebno da izanaliziraju utakmice TSC u gostima, s obzirom na to da su se iz Novog Sada, Subotice i Beograda vratili neporaženi (remi sa Vojvodinom, pobede nad Spartakom i Voždovcem).

Raspored i tabela

7. kolo

subota

Vojvodina – Crvena zvezda 18.45

Mačva – Radnik 20.00

Spartak – Voždovac 20.00

nedelja

Inđija – Proleter 17.00

Čukarički – Radnički N. 20.00

Mladost – Javor 20.00

Napredak – Rad 20.00

Partizan – TSC 20.00

Tabela:Vojvodina 16, TSC 16, Radnički N 13, Crvena zvezda 12, Čukarički 12, Partizan 10, Voždovac 7, Inđija 7, Spartak 6, Rad 6, Napredak 5, Mladost 5, Javor 4, Radnik 3, Proleter 2, Mačva 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari