Sakramento Kingsi izabrali Majka Brauna za rešenje na klupi 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Prvi je pomoćnik Stiva Kera u aktuelnoj sezoni, na klupi Golden Stejta, ali od naredne, Majk Braun biće šef struke Sakramento Kingsa.

Iskusni košarkaški stručnjak, koji je u svojoj bogatoj karijeri već bio prvi trener, prevashodno u periodu boravka u Klivend Kavalirsima, zadovoljio je kriterijume, pre svega, generalnog menadžera Kingsa, Montea Meknira, koji je rešen da angažuje trenera sa iskustvom vođenja ekipa u plej-ofu, u kojem Sakramento nije bio punih 16 godina.

„Majk je konstantno demonstrirao sposobnost da vodi timove do pobeda kroz uspešnu i dugu trenersku karijeru. Radio je sa nekim od najboljih igrača u NBA ligi i jedan je od vodećih umova kada je odbrana u pitanju. Uzbuđen sam što donosi svoje bogato iskustvo u Sakramento“, saopštio je Monte Meknir.

Braun je rodom iz Ohaja, međutim, tokom srednjoškolskog obrazovanja živeo je u Nemačkoj, tačnije Virzburgu.

U NBA je trenersko znanje sticao kao asistent u Vašingtonu, Indijani, San Antoniju, pre nego što je 2005. postavljen za šefa struke u Klivelndu sa kojim je 2007. igrao veliko NBA finale.

Godinu dana je potom proveo u Lejkersima, a kasnije je još jednu kratku epizodu imao u Klivlendu. Od 2016. radi kao asistent u Golden Stejtu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari