Sakramento nije ni hteo ni mogao 1Foto: STARSPORT

Da je Vlade Divac ostao na mestu generalnog menadžera Bogdan Bogdanović bi, gotovo izvesno, potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Sakramentom.

Njegov naslednik Monte Mekner „signalizirao“ je da je došlo vreme da Bogdanović spakuje kofere i prestonicu Kalifornije zameni, najverovatnije Atlantom; samo čeka odustajanje Kingsa da ispariraju ponudi Houksa od 72 miliona dolara za ugovor na četiri godine (rok do četvrtka ujutro) pa da se pridruži Treju Jangu i saigračima.

Poznati i cenjeni „ESPN“ već je u sastav Liojda Pirsa uvrstio srpskog reprezentativca, koji će Sakramento napustiti poprilično razočaran.

Jednostavno, u prekratkom vremenskom periodu od jednog od uzdanica ekipe, postao je višak i neko ko se ne uklapa u perspektivu novog menadžmenta.

Doduše i sam Divac „zapržio je čorbu“ odlukama da prethodno potpiše nove ugovore sa Badijem Hildom i Harisonom Barnsom.

Hild je bio direktan konkurent Bogdanoviću na mestu beka šutera i neko ko je u njemu, video takmaca koji je narušavao njegove ambicije.

Pre pandemije korona virusa, u Sakramentu su se nadali da će sa 109, „seleri kep“ za takmičarsku 2020/21 biti povećan na 115 miliona dolara, čime bi dobili prostora za manevar i dodatna sredstva pri ubeđivanju Bogdanovića.

Kao ograničeno slobodan agent, Bogdanović je imao opciju u ugovoru prema kojoj je klub o svakom potencijonalnom trejdu morao da ga obavesti.

Za flert sa Milvokijem Srbin je pročitao u medijima što ga je razočaralo i navelo na to da stopira čitavu priču i opredeli se za opciju izlaska na tržište i biranja najbolje opcije za sebe.

Sakramento je, da bi sačuvao Bogdanovića, kojeg bi kasnije iskoristili kao deo nekog trejda (ali ne bez Bogdanovog pristanka u narednih godinu dana), morao da mu za narednu sezonu plate 18 miliona dolara, što bi budžet za plate podiglo na skoro 120 miliona dolara, znatno više od predviđenih 109. S tim u vezi, izvesnije je da će Sakramento Bogdanovića pustiti u Houkse i da ništa neće dobiti „pride“.

Bogdanovića će u Houksima dočekati odličan trener i vrlo zanimljiva ekipa, iskombinovana darovitim igračima sa drafta: Trej Jang, Džon Kolins, Kevin Hurter, Diandre Hanter, Kem Rediš, Bruno Fernando, ruki Onijeka Okongvu; prekaljenim vedetama poput Ražona Ronda, Tonija Snela, Danila Galinarija, ali i onima sa pristojnim stažom: Kris Dan, Klint Kapela, Diandre Bembri, Demijan Džons.

Kazins u Hjustonu

Iskusni centar Demarkus Kazins stigao je u Hjuston kao slobodan agent, a u sezoni tokom koje će pokušati da se vrati na željeni kolosek posle niza pehova zaradiće 2.600.000 dolara (veteranski minimum). Kazins je bez kluba bio od februara kad je raskinuo saradnju sa Lejkersima pošto je povredio prednje ukrštene ligamente u predsezoni. Sjajni centar pružao je fenomenalne partije u dresovima Sakramenta i Nju Orleansa, međutim niz odličnih sezona prekinula je povreda Ahilove tetive u januaru 2018. godine od koje su počeli da se nižu pehovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari