Saldanja napustio Partizan i Srbiju pre završetka sezone 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Brazilac dobio dozvolu kluba da se vrati u otadžbinu, tako da neće konkurisati za tim crno-belih u poslednjem kolu Superlige.

Mateus Saldanja odlučio je da završi sa profesionalnim obavezama ove sezone i pre formalnog završetka iste, uprkos tome što je u jeku borbe za najboljeg strelca Superlige.

Brazilac neće biti u sastavu Partizana za poslednje kolo i duel sa kragujevačkim Radničkim (subota, 18.00). Klub mu je izašao u susret, tako da je Saldanja već napustio Beograd i Srbiju i time dao mogućnost Milošu Lukoviću da sezonu završi kao najbolji strelac domaćeg prvenstva.

Mladi centarfor francuskog Strazbura na pozajmici u IMT-u pred poslednje kolo ima isti broj golova kao i Saldanja – 17 i ta činjenica nije previše uzbudila Brazilca kojem mogućnost dobijanja Zlatne kopače domaćeg prvenstva očigledno nije previše bitna.

Više od toga, za Saldanju je važnije to da je drugi najbolji brazilski strelac na Starom kontinentu u tekućoj takmičarskoj godini, čime se i pohvalio.

Jedini efikasniji sa 18 golova jeste Igor Tijago iz Klub Briža koji dominira u šampionatu Belgije.

Naravno, mnogi brazilski fudbaleri nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima poput Vinisijusa i Rodriga u Realu, Evanilsona (Porto), Rišarlisona (Totenhem)…. tako da se učinci ne mogu porediti, ali je nesporno da je Saldanja u golgeterskom smislu odigrao sezonu života, pogotovo ako se uzme u obzir da u prethodnim klubovima zbirno nije dao golova koliko u jednoj sezoni u Partizanu.

Verovatno su to i razlozi zbog kojih je dobio dozvolu od kluba da ranije završi sezonu i ode na odmor. Dogovor je da se 16. juna pojavi na prozivci u „Zemunelu“ i da pomogne ekipi da u kvalifikacijama za Ligu šampiona dogura što dalje.

Ukoliko sve bude u skladu sa željama obe strane, krajem septembra mogao bi da bude prodat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari