Sao Paolo: Poraz Đerea u polufinalu od Gvida Pelje 1Foto: EPA-EFE Antonio Lacerda

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Sao Paolu pošto je u polufinalu doživeo poraz od Gvida Pelje sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Laslo đere je odlično započeo meč, ranim brejkom stekao je prednost od 2:0 u gemovima, ali se iskusni Argentinac ribrejkom „vratio“ u set, a onda je i sigurnim servisima stigao do 2:2 u gemovima. Do kraja seta više nije bilo brejkova, pa se ušlo u maratonski taj-brejk koji je Pelja rešio u svoju korist rezultatom 12:10.

Oba tenisera su imali set lopte u tom periodu meča, ali je prekaljeni Pelja iskoristio svoju petu za veliku prednost u ovom meču.

I u drugom setu smo gledali odličan meč, a tu deonicu igre je „otvorio“ Pelja brejkom posle kojeg je poveo sa 3:0 u gemovima.

Ipak, Đere se nije predavao, osvajao je gemove na svoj servis, a brejk je napravio u devetom gemu, da bi u narednom sigurnim servisima došao do izjednačenja 5:5.

Kako više nismo videli nijedan brejk, ponovo je na scenu „stupio“ taj-brejk koji je još jednom u svoju korist rešio Gvido Pelja, ovoga puta rezultatom 7:1.

I pored poraza ovo su bez ikakve sumnje najbolje dve nedelje u karijeri Lasla Đerea koji je prvo u nedelju osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri u finalu Rio de Žaneira, dok je u Sao Paolu došao do polufinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari