Saslušan Dragiša Binić zbog tvrdnje o nameštanjima u srpskom fudbalu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je obavljen informativni razgovor sa bivšim članom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koji je bio zadužen za regularnost takmičenja, Dragišom Binićem.

Binić je iskaz dao je u svojstvu građanina.

Pozvan je bio na razgovor kako bi postupajućem zameniku javnog tužioca dao neophodna obaveštenja i informacije u vezi sa svojim saznanjima o nameštanju fudbalskih utakmica, o kojima je govorio u emisiji „Sportlight“ emitovanoj u petak, 9. septembra.

Tužilaštvo je formiralo predmet u ovom slučaju kako bi se proverili navodi izneti u pomenutoj emisiji, jer ukazuju na koruptivne radnje.

Binić je u pomenutoj emisiji, između ostalog, govorio i o neregularnostima u srpskom fudbalu.

„Bio sam komesar za regularnost. Kaznio sam Tozu Mijailovića u dva navrata, koji mi je kao ćale, moj predsednik u dva navrata. I kad sam osvojio i kada sam se vraćao. Šest meseci sam suspendovao čoveka. Znam da nije njegova izjava, ali on je bio potpisan. Kaznio sam Vučelu koji mi je prijatelj isto. Predsednika Partizana. Šest meseci isto. Oduzeo Zvezdi i Partizanu po tri boda, što se od ’45. nikad nije desilo. Kaznio Tončeva po 200 i 400 hiljada za one izjave. On mi kaže ‘batko, rekao mi Kokeza’. Pa neka plati Kokeza. Ja tebe moram da kaznim. Pantića onog mog druga isto. Gajbu, ovog iz Ivanjice. Ja sam sve po propisima. I jednog momenta vidim da ja ovde se borim sa vetrenjačama. Oni su svi u kombinacijama“, rekao je Binić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari