Savić: Živećemo od prodaje igrača NBA klubovima 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sportski direktor Košarkaškog kluba Partizan Zoran Savić izjavio je da će crno-beli ubuduće praviti ekipu u kojoj će većina biti mladi i perspektivni igrači. U intervjuu za radio Marka Savić je dodao da Partizan ne može da se takmiči sa najvećim evropskim klubovima po visini budžeta.

– Veoma je komplikovano takmičiti se sa ekipama koje imaju veće budžete. Lično, volim da okupim tim sa šest ili sedam NBA prospekata s ciljem da usput zaradimo na prodaji. Potpisivanje ugovora sa iskusnijim igračima je jednostavniji put do izgradnje tima, ali to nije ispravan put za srpsku košarku – izjavio je sportski direktor crno-belih.

Savić je dodao da je Partizan ovog leta nastojao da dovede veći broj mladih igrača.

– Trudili smo se da sastavimo najbolji mogući tim, mladi tim, u okviru naših finansijskih ograničenja. Želimo da ovom timu prirodamo još jednog centra.

U intervjuu za španski radio Savić je rekao i da Partizan nije favorit u ovosezonskom izdanju Evrokupa.

– Pritisak dolazi čim imaš Željka Obradovića na mestu trenera, ali to je ono što on želi. Ipak, ne mislim da smo mi favoriti. Imamo dobar tim, ali ima i drugih. Valensija i Virtus su se pojačali preko leta, a njima je Evrokup jedina šansa da dođu do Evrolige. Mi možemo i preko Jadranske lige. Ovo je najjače izdanje Evrokupa. Novi format je pozitivna stvar. Svaka utakmica će biti važna, jer će prednost domaćeg terena biti ključna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari