Šekil O Nil nije zadovoljan izborom Nikole Jokića: Ne volim da kvarim sreću drugima, ali mislim da je Šej zaslužio MVP titulu 1Šakil O Nil Foto: EPA-EFE/ ETIENNE LAURENT

Jedan od najboljih centara u istoriji NBA lige veoma poštuje srpskog asa ali ima i drugačije mišljenje u vezi sa ovosezonskim izborom najkorisnijeg igrača.

Jokić je treći put u poslednje četiri sezone proglašen za MVP regularnog dela sezone.

Prilikom samog izbora daleko iza sebe ostavio je konkurenciju u vidu Šeja Gildžijus-Aleksandera iz Oklahome Siti Tandera i Luke Dončića, najboljeg košarkaša Dalas Maveriksa.

Obojica su vrhunski asovi koji su imali izvanredne sezone (kada je reč o regularnom delu) ali je izbog bio takav da je Jokić dobio daleko više glasova u odnosu na Gildžijus-Aleksandera, dok Luka Dončić čak nije bio ni blizu da kojim slučajem izbor učini zanimljivijim.

Ipak, Šekil O Nil, poznat po tome što govori jasno, iskreno i direktno, nije bio zadovoljan izborom NIkole Jokića, uprkos tome što ima visoko mišljenje o košarkaškim i ljudskim kvalitetima srpskog asa.

Iz njegove perspektive, nagradu je trebalo da dobije reprezentativac Kanade i nekadašnji student Kentakija.

– Ne volim da kvarim sreću drugima, ali nisam zadovoljan ovim izborom. Smatram da je Šaj zaslužio priznanje. Bez nipodaštavanja Jokića, koji je ubedljivo najbolji centar lige, mislim da je Šej Gildžijus-Aleksander ovaj put zaslužio nagradu. Ubacio je 30 poena 50 puta, ima sjajnu sezonu, njegov tim je bio prvi na tabeli… Niko nije očekivao da će biti najbolji, ali ja mislim da je zaslužio. Neka se Džoker ne ljuti, srećan sam zbog njega, ali ja bih lično nagrdu dao Šeju- poručio je čuveni Šek gostujuči na TNT televiziji.

Četvorostruki NBA šampion obratio se potom direktno Nikoli Jokiću.

– Kao predsednik udruženja centara želim da tebi potpredsedniku čestitam. Znaš da te volim i da mislim da si najbolji igrač lige, ali želim da od mene lično čuješ da je moje mišljenje da bi MVP trebalo da bude Šej Gildžes-Aleksander. Bez uvrede, svakako ti čestitam na nagradi.

Srbin se nije naljutio, naprotiv. Politički korektno odgovorio je neponovljivom O Nilu, odgovorivši mu i na pitanje šta misli da uradi u vezi sa time da Minesota vodi sa 2:0 u pobedama, u polufinalu Zapadne konferencije.

– Hvala Šek, nismo ovde da sudimo ljudima, tako da ok, to je samo tvoje mišljenje. Sigurno da ima mnogo igrača koji zaslužuju nagradu. Detalji i sitnice odlučuju… Da, imamo zaostatak za Minesotom koji ćemo pokušati da nadoknadimo i vratimo seriju u Denver.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari