Selektor Dragan Stojković u neverici: Povredio se i Filip Đuričić 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Posle Nemanje Gudelja, na dužu pauzu moraće i fudbaler Panatinaikosa.

Nemanja Gudelj nedavno je operisao meniskus levog kolena. Pauziraće u naredna dva do tri meseca, a u reprezentaciji Srbije su optimistični, uvereni da pouzdani fudbaler poslednje linije i veznog reda neće propustiti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Nažalost, maltene u danu kada je Gudelj operisan, iz Atine je stigla vest da je povredu složenije prirode doživeo još jedan reprezentativac Srbije.

Filip Đuričić morao je da napusti teren u 34. minutu, na derbiju osmine finala Kupa Grčke.

Njegov Panatinaikos, pred praznim tribinama, ugostio je Olimpijakos (1:1).

Pod vođstovm novog trenera Fatiha Terima, Đuričić je bio starter ali je u 34. minutu zatražio izmenu. Utisak je da je obnovio povredu zbog koje je nedavno morao da propusti tri utakmice.

Po povratku, igao je 30 minuta protiv Janjine, čitav meč sa Panetolikosom i ali u večitom grčkom derbiju nije uspeo d aizdrži ni poluvreme.

Još uvek nije opznato koliko će pouzdani vezni fudbaler morati da pauzira.

On je prošlog leta stigao iz Sampdorije kao slobodan igrač. U dosadašnjem delu sezone, dok je ekipu vodio Srbin Ivan Jovanović, borio se za mesto startera, s obzirom na to da je na mestima levog ofanzivnog i takozvane desetke porpilična konkurencija u vidu Brazilca Bernarda, Argentinca Manćinija, Slovenca Šporara…

Atinski zeleni su trenutno prvoplasirani tim grčkog šampionata, sa dva boda više od AEK-a i PAOK-a, čak osam više od Olimpijakosa.

Đuričić ni u reprezentaciji Srbije nije primarno rešenje u startnoj postavi, ali bi svakako trebalo da bude u najužoj konkurenciji za odlazak na prvenstvo Starog kontinenta.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari