Selektor Severne Makedonije završio igračku karijeru 1 EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Čuveni Kiril Lazarov odlučio da se u 42. godini povuče sa terena.

„Odlazim ponosno dignute glave, igrajući za klubove-institucije poput Zagreba, Vesprema, Siudad Reala, Barselone, Nanta. Klubovi, gradovi i zemlje u kojima sam boravio najmanje po pet godina, što pokazuje obostrano poverenje koje sam stekao sa ljudima sa kojima sam radio“, napisao je Kiril Lazarov na Fejsbuku, uz poseban osvrt za višedecenijski status u državnom timu Severne Makedonije.

„Čak i da nekada nisam ispunio nečija očekivanja, 25 godina i 13 velikih takmičenja sa malom zemljom, uvek autsajder protiv velikih, uvek sa velikom verom da David može protiv Golijata, igrajući i u petoj deceniji života za svoju zemlju, daje mi za pravo da pogledam svakoga u oči“, istakao je vrsni bek.

Danas je i na konferenciji za medije potvrdio da će se baviti klupskim trenerskim poslom i ostati selektor reprezentacije bivše jugoslovenske republike.

„Završetak igračke karijere je samo kratko doviđenja rukometu. Moj već započeti izazov je trenerski poziv i verujem da ćemo se i tu radovati, tugovati i nadograđivati zajedno, pomerajući granice. Moj moto koji će me opet voditi biće – UVEK NA POBEDU!“, istakao je Lazarov.

Kiril Lazarov igrao je rukomet od 13 godine, a pre završetka blistave karijere (u dresu Nanta) osvojio je silne trofeje u domovini, Mađarskoj, Francuskoj, Španiji i Hrvatskoj. Ostaće upamćen i kao rekordni strelac na Evropskim i Svetskim prvenstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari