Selektor Stojković: Ova ekipa nema limit 1Selektor Dragan Stojković Photo by Srdjan Stevanovic

Ono što je obećao kada je došao na mesto šefa struke reprezentacije Srbije, Dragan Stojković je ispunio. Na najtežem mogućem terenu, fudbaleri Srbije savladali su Portugal (1:2) i tako se plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Selektor Stojković delovao je staloženo i pribrano posle jednog neverovatnog i teško opisivog uspeha.

„Momci su odigrali takmičarsku utakmicu, duboko verujući da mogu da dobiju. Bez obzira što smo igrali protiv jedne od najboljih selekcija, a za mene je Portugal praktično prvak Evrope. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i naš fudbal. Svima čestitke“, poručio je selektor Srbije neposredno nakon velike pobede, koju je golom kaparisao Aleksandar Mitrović.

„Znali smo da će meč u Lisabonu biti finale. To se i desilo. Pokazali smo mentalnu snagu, taktičku zrelost, ponašanje, disciplinu, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje smo tražili. Zato je Srbija ponosna. Ne bi se ništa promenilo da je ostalo nerešeno. Srbija je zaslužila da slavi“, jasan je popularni Piksi.

Odluka da najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije, Aleksandra Mitrovića ostavi na klupi ispostavila se dobrom, s obzirom na to da je centarfor Fulama svežinu sačuvao za samu završnicu i šah-mat potez na par minuta pre samog završetka meča.

„Šta da kažem… Moj posao je da osmislim taktiku i prenesem igračima šta želimo. Sa taktičke strane stručni štab je odradio valjan posao, irgačima smo objasnilči šta da rade na terenu. Mi smo verovali u pobedu. Stalno sam govorio da niko rivala nema krila da bi letepo. Pokazalismo veliko srce, volju i motivaciju, na kraju se vratilo. Velika je stvar dobiti Portugalce na njihovom stadionu“, naveo je Stojković.

Sledi planetarni šampionat, Piksi smatra da ova ekipa neće imaiti limit.

„Mislim da nemamo limit. Posle ovoga ćemo analizirati, ali sve je urađeno perfektno, ušli smo u finiš sa istim brojem bodova, a ova utakmica je pokazala ko je bolji. Ispalo je da smo mi bolji. Imamo potencijal za mnogo veće stvari“, poručio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari