Selektor Svetislav Pešić posle poraza od Italije: Veoma dobra priprema za Mundobasket 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Selektor Svetislav Pešić rekao je posle utakmice u kojoj je Srbija izgubila od Italije (89:88) u drugom meču na „Akropolis kupu“ da je večerašnji meč u Atini bio odlična priprema za ono što njegov tim očekuje na Mundobasketu.

Srbija je u prvom poluvremenu imala i 17 poena prednosti (28:11), ali je već u drugoj četvrtini protivnik uhvatio rezultatski priključak, a do trijumfa stigao u neizvesnoj završnici.

https://www.danas.rs/sport/od-cetvrtka-u-prodaji-ulaznice-za-utakmicu-u-areni-izmedju-kosarkasa-srbije-i-portorika/

– Veoma dobra utakmica oba tima. Mislim da je ovo dobra priprema za Mundobasket, Italija je iskusna i ima kontinuitet jer igraju tri godine zajedno. Naš tim, naravno, imao je mnogo uspona i padova, od odličnih do veoma loših odluka koje su dovele do gubitka kontinuiteta, u odbrani pre svega. Ovo nije izgovor, ali pričali smo o tranzicionoj odbrani koja je naš glavni cilj i veoma je bitno to za nas kako bismo se organizovalo. Odlično smo igrali juče, a sada nema izgovora, dali smo sve od sebe juče. pogotovo energetski, ali večeras to nismo imali – rekao je Pešić, a zatim odao:

– Napeta utakmica, imali smo dobre odluke na kraju, otvorene šuteve koje nismo dali. Sada je važno da nismo odustali, pronašli smo rešenja i na kraju imali situaciju da smo mogli i da pobedimo. Važno je da imamo jedan meč kao ovaj što smo imali, velika borba, intenzitet i to je važno za naš tim.

On je dodao da je njegov tim imao puno problema u skoku, i defanzivnom i ofanzivnom.

– Sve što pobediš je zahvaljujući odbrani i defanzivnom skoku. U poslednjoj četvrtini je Italija imala neke šuteve za tri i mi nismo gradili koš, pa su imali pet ofanzivnih skokova. To je osnova tranzicije, mora da se hvata skok u odbrani i na tome ćemo raditi, to je naš naredni korak. Bez toga je sve teško – objasnio je selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari