Senzacija mastersa u Indijan Velsu bez četvrtfinala: Ne može Nardija da peče poraz koliko ga i dalje opija pobeda protiv Đokovića 1Foto: AP/Mark J. Terrill

Dvadesetogodišnji italijanski teniser Luka Nardi se nije probio u četvrtfinale na turniru iz masters serije u Indijan Velsu, gde je spletom povoljnih okolnosti debitovao u glavnom žrebu, ali je u Kaliforniji dosegao iznad svih očekivanja pa i sopstvenog.

U četvrtom kolu je izgubio sa 6:4, 6:3 od Amerikanca Tomija Pola, koji na svetskoj listi zauzima 17. mesto, ali taj poraz ne može da ga peče koliko ga i dalje opija senzacionalna pobeda protiv najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića u minuloj rundi.

Nardi je poklekao u drugom, poslednjem kolu u kvalifikacijama. Međutim, dobio je šansu da se ogleda s bolje plasiranima od sebe kao takozvani „srećni gubitnik“, na mesto Argentinca Tomasa Martina Etčeverija, koji se povukao zbog povrede.

Put ga je preko najboljeg kineskog igrača Đidžena Džanga doveo do Đokovića, petostrukog osvajača u Indijan Velsu, koga je savladao zasluženo u neustrašivoj igri, što će mu doneti pomak u poretku s 123. mesta na 96, prvi put među 100 vodećih.

Pol će se boriti za ulazak u polufinale s Norvežaninom Kasperom Rudom (9), koji je u osmini finala pobedio francuskog veterana 37-godišnjeg Gaela Monfisa (54) s 3:6, 7:6 (7:3), 6:4.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari