Sergio Scariolofoto EPA-EFE/FILIP SINGER

Sjajnom italijanskom stručnjaku nije se dopao način na koji je dobio otkaz u klubu iz Bolonje, neposredno pred početak sezone.

Dugo je izgleda postojao animozitet između vlasnika Virtusa i šefa struke, a do kulminacije je došlo kada je sjajni stručnjak optužio rukovodstvo kluba da nije učestvovao u sastavljanju ekipe za narednu takmičarsku godinu.

Masimo Zaneti, prvi čovek velikana iz Bolonje, momentalno je odlučio da otpusti Serđa Skariola i to neposredno pred početak sezone, uprkos tome što je Italijan imao važeći ugovor sa klubom.

Zaneti se obratio javnosti i tom prilikom naveo da je Skariolo tokom prošle sezone razgovarao sa Torontom, potom i Realom u vezi sa mogućim angažmanom. Takođe, tokom leta je imao nameru da se otarasi svih iskusnijih igrača, na čemu je radio i u prošloj sezoni, smatrajući, recimo, da je Miloš Teodosić star i da više ne može da izdrži zahtevan ritam igranja na svaka dva do tri dana.

Ovakve tvrdnje Zanetija veoma su teško pale Skariolu koji je izričit u tome da nikada nije pregovarao sa Realom. S tim u vezi, on razmišlja o tome i da tuži Virtus zbog narušenog ugleda i časti.

Odbor evroligaških trenera saopštio je da podržava Skariola i da očekuje da Virtus u potpunosti ispuni obaveze iz ugovora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari