Sferopulos: Najlošiji napad od kada sam preuzeo Zvezdu, Brizuela šutirao kao Stef Kari 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Iz reči trenera Crvene zvezde Janisa Sferopulosa vidi se da su crveno-beli izgubili pred svojom publikom od Barselone u 25. kolu košarkaške Evrolige zato što im je od početka sve pošlo naopako i njihovom zaslugom i rivalovim pristupom.

„Nismo počeli onako kako smo želeli već nervozno. Odbrana nije bila na nivou na kojem smo želeli. Nismo uspeli da poremetimo napadački ritam rivala. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, nismo imali dobra rešenja u napadu. Barselona je kontrolisala dešavanja na parketu i zasluženo je pobedila. Igrala je izuzetno dobro u napadu, naročito u prvom poluvremenu. Borili smo se do kraja, ali nismo uspeli“.

Grčki trener izdvaja loša rešenja svog tima u napadu.

„Bila je ovo najgora ofanzivna partija od kako sam preuzeo ekipu. Umor je bio prisutan. Imali smo četiri jako teške utakmice u nizu. Alba, Partizan, Valensija, Barselona. Verovatno je to uticalo na energiju, ali moramo da nastavimo dalje, moramo da nastavimo da se borimo, jer nas vrlo brzo očekuju nova iskušenja“, primećuje Sferopulos, dodajući i da je Branko Lazić malo proveo u igri zbog predostrožnosti da mu se, uprkos velikoj želji da pomogne, ne pogorša povreda.

O najzaslužnijem za Barseloninu pobedu Zvezdin trener kaže da je delovao kao jedna od najvećih zvezdi NBA lige, uzdanica Golden Stejta, izuztni košgeter za tri poena.

„Brizuela je šutirao kao Stef Kari“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari