Sferopulos zadovoljan nakon osvajanja kupa: Trofej pripada svim igračima 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Trener košarkaša Crvena zvezda Janis Sferopulos je nakon večerašnje pobede njegovog tima u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana istakao da im je to veoma važan trofej i da pripada svim igračima.

Nismo počeli dobro. Partizan je u prvom poluvremenu kontrolisao utakmicu 15 minuta. Bitno je da smo se u poslednjih pet minuta prvog poluvremena vratili. Mislim da je drugo poluvreme bilo sjajno defanzivno. Igrali smo ofanzivno pametno, nalazili rešenja za više igrača, razlog pobede i trofeja je igra svih igrača“, rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare.

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su trofej u Kupu Radivoja Koraća pošto su u finalu završnog turnira u Nišu pobedili Partizan sa 85:79.

Sferopulos je istakao da mu je bilo bitno da se igrači koncentrišu i igraju ono što su planirali.

„Čestitam igračima, jer nije lako igrati u ovoj atmosferi i igrati derbi“, rekao je Sferopulos i zahvalio svim članovim stručnog tima.

On je takođe čestitao svima na dobroj organizaciji Kupa Radivoj Korać.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić čestitao je svojoj ekipi i čitavoj „crveno-beloj porodici“.

„Odigrali smo jedan jako dobar meč. Uspeli smo da timski pokažemo karakter i da odnesemo pobedu. Mislim da je ekipa odigrala fenomenalno večeras timski. Da li je neko bio bolji, da li je iskakao nebitno je“, rekao je Lazić.

Pobeda u večerašnjem finalu donela je Zvezdi desetu „Žućkovu levicu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari