Sinančević, Kolašinac i Bibić spremni za EP 1foto EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Reprezentativci Srbije u atletici Armin Sinančević, Asmir Kolašinac i Elzan Bibić izjavili su da su spremni za nastup na Evropskom prvenstvu (EP) u Minhenu koje je na programu od 15. do 21. avgusta, preneo je Srpski atletski savez (SAS).

Sinančević ima treći rezultat u Evropi u bacanju kugle (21.86 metara) što mu, kako je rekao, daje pravo na velika očekivanja.

“Trudim se da se što bolje pripremim. Ovo prvenstvo će biti jedno od jačih u poslednje vreme. Tamo ću se naći sa velikim brojem jako dobrih takmičara. Daću sve od sebe i nadam se da ću biti jedan od najboljih po plasmanu”, poručio je Sinančević.

Srbija će imati dvojicu predstavnika u toj disciplini. Kolašinac je bio deo reprezentacije na svim prvenstvima Evrope na otvorenom u poslednjih 15 godina. Sa 21.06 metara u ovoj godini ima 12. rezultat od 26 kuglaša.

“Mislim da sam spreman da dam sve od sebe i nađem se u finalu. Ono što je specifično za ovo takmičenje jeste da su u istom danu i kvalifikacije i finale, što malo otežava situaciju, ali me to neće sprečiti da bacim što dalje mogu”, kazao je Kolašinac.

Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su prvog dana EP od 10 časova, dok je finale zakazano za 20.58h.

Iako je izborio normu za nastup u trkama na 1.500 i 5.000 metara, Elzan Bibić će nastupiti samo na dužoj deonici gde ima 23. rezultat (13:24,42 minuta) od 25 prijavljenih atletičara.

“Biće to veliko iskustvo za mene i prvi put ću se takmičiti sa najboljima u Evropi na velikoj sceni. U trci će nastupiti osvajači medalja na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Daću sve od sebe i boriti se za visok plasman. Ovo je moja prva godina kako samo ušao u seniorsku konkurenciju”, rekao je Bibić.

On se pripremao na Pešterskoj visoravni i Atletskom stadionu u Novom Pazaru.

Start finalne trke na 5.000 metara zakazan je za utorak od 21.08h.

Reprezentacija Srbije, čiji je selektor Edin Zuković, broji 14 takmičara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari