Siner imao sve što Đoković nije: Italijanski teniser posle velikog preokreta pobedio Danila Medvedeva u finalu Australijan opena 1Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je Australijan open jer je posle velikog preokreta pobedio Danila Medvedeva sa 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

U duelu 3. i 4. igrača na svetu, Siner je posle prva dva seta bio na ivici poraza, ali je u naredna tri sjajnom igrom došao do svog prvog trofeja na grend slem turnirima.

Italijan je u svom pohodu na titulu u polufinalu eliminisao i Novaka Đokovića, koji na ovom turniru nije poražen od 2018. godine.

Medvedev je odlično otvorio meč, bio je agresivan, odlično servirao i lako dolazio do brejkova, međutim, već u drugom setu, pri vođstvu od 5:1, bilo je očigledno da ga sustiže umor jer je u protekle dve nedelje imao nekoliko dugih i iscrpljujućih duela.

Iako je Rus poveo sa 2:0, videlo se da je Siner nametnuo svoju igru, preuzeo inicijativu i počeo da izlazi kao pobednik u dugim razmenama tokom poena.

Siner imao sve što Đoković nije: Italijanski teniser posle velikog preokreta pobedio Danila Medvedeva u finalu Australijan opena 2
Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Udaljio je rivala od osnovne linije i u trećem setu, kod vođstva od 5:4 na servis Medvedeva, uspeo da iskoristi prvu brejk loptu i smanji zaostatak.

I u sledećem setu viđen je gotovo isti scenario, ponovo je Italijan vodio sa 5:4 kada je u desetom gemu Medvedev servirao i ponovo je iskoristio prvu brejk loptu, ovoga puta za izjednačenje na 2:2.

U odlučujućem setu Siner je u petom gemu imao tri vvezane brejk lopte i kada je iskoristio drugu bilo je izvesno da je na korak do trijumfa.

Do kraja je sačuvao prednost i posle tri sata i 38 minuta igre 22-godišnji Janik Siner ostvario je najveći uspeh u karijeri – u svom prvom grend slem finalu došao i do trofeja.

Medvedevu, kome je ovo bilo treće finale u Melburnu, ponovila se 2022. godina, kada je u finalu protiv Rafaela Nadala takođe vodio sa 2:0, a na kraju doživeo poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari