Siner: Sada mi je Rolan Garos glavni cilj 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Janik Siner ekspres je, posle kratke pauze u Indijan Velsu, nastavio da juri teniskim prugama. Italijan je u Majamiju osvojio i treću ovogodišnju titulu i odmah povećao ambicije.

– Sada mi je Rolan Garos glavni cilj – istakao je posle ubedljiivog trijumfa protiv Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:1.

Iako do sada nije imao mnogo uspeha na šljaci – od 12 titula samo jednu je osvojio na ovoj podlozi, i to na ne mnogo jakom turniru u Umagu – uveren je da ima šanse.

– Od četvrtka počinjem pripreme za Monte Karlo koji će biti moj prvi turnir na šljaci – ističe Siner koji je za trofej u Majamiju nagrađen debijem na drugoj poziciji svetske liste.- Nemam mnogo vremena za adaptaciju, čak ni celu nedelju. Videćemo kako će biti u Monaku.

Međutim, nije samo pariski gren slem bitan na šljaci za pobednika Austrlaijskog opena.

– Pre Rolan Garosa je i Rim, a to je veoma specijalan turnir za mene. Uvek je neverovatno igrati pred domaćom publikom. Mislim da sam mnogo napredovao u poslednjih godinu dana i da mogu još bolje. Fizički sam potpuno drugačiji.

Već je osvojio jedan masters, letos u Torontu, ali nikada nije bio bliži prvoj poziciji na svetu.

– Za mene je broj 2 neverovatan uspeh, nikada nisam mislio da ću doći tu. Dolazim iz jedne obične porodice, moji roditelji i dalje rade. Sport je jedna stvar a život druga. Veoma sam zadovoljan drugom pozicijom, ali i osvojiti titulu je nešto specijalno.

Kako sezona odmiče, demonstrira sve jače nerve u bitnim trenucima.

– Kada sam bio mlađi nisam to uspevao. Možda ću u budućnosti biti još bolji. Moj karakter je takav da uvek pokušavam da zadržim smirenost. Ali ne smem ni da se previše opustim. Moram stalno da napadam, da ostanem fokusiran u svakoj situaciji. U tenisu se momentum brzo menja i morate da budete svesni toga.

Njegov strmoglavi uspon je počeo letos osvajanjem prvog mastersa 1.000 u karijeri, u Torontu. Usledile su titule u Pekingu, Beču, na Dejvis kupu, Australijskom openu, u Roterdamu i sada Majamiju.

– Najveća razlika je u mojoj fizičkoj spremnosti. Mnogo smo radili u teretani i to puno pomaže na terenu. Znaš da možeš da igraš duge mečeve na dobrom nivou. Takođe sam popravio servis i to mnogo pomaže. Sa taktičkog aspekta pokušavam da razumem kako igra koji protivnik a i to mi mnogo pomaže.

Jedno od pitanja na konferenciji za medije posle finala bilo je i podsećanje na reči Danila Medvedeva da će „Siner i Alkaraz osvojiti najviše trofeja“.

– To mnogo znači, ali to se mora i dokazati. Odlično sam počeo sezonu, nisam to uopšte očekivao. Sada moram da nastavim. Svaki turnir je nova šansa. Imam odličan stručni štab i znamo šta treba da uradimo da nastavim da napredujem. Sada na red dolazi šljaka a na njoj mi nikada nije bilo lako – ističe Siner koji je za trijumf u Majamiju nagrađen sa 1.100.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari