Siti i Inter nadomak polufinala Lige šampiona, Bajern i Benfika žele da im "pokvare zabavu" 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Mančester siti i Inter veliki su favoriti za prolazak u polufinale Lige šampiona.

Oni u revanš takmice četvrtfinala donose ogromnu prednost iz prvih duela: klub sa Ostrva je ispratio bavarskog giganta sa tri gola u mreži, dok je milanski tim savladao Benfiku na “La Lužu” sa 2:0.

Pravo iznenađenje bi trebalo da se dogodi pa da Benfika i Bajern prođu dalje, mada strateg “Građana” ne otpisuje bivši klub.

„Fudbaleri Bajerna igraće iznad svojih mogućnosti. Igraće kao da je finale LŠ. To je vrhunski klub. Ako budemo pasivni, nećemo dobro proći. Dueli na sredini terena će definitivno odlučiti ishod utakmice“, rekao je Gvardiola.

Uz to, atmosfera u Bajernu nije najbolja.

Razlog je taj što je Mane, nakon utakmice protiv Sitija, besan zbog načina na koji mu se obratio Liroj Sane, udario toliko jako nemačkog reprezentativca da je mlađem kolegi krv pošla sa lica.

Haos u svlačionici Bajerna iz Minhena postao je tema broj jedan u gotovo svim svetskim medijima jer je fudbalska javnost navikla da apsolutno sve štima u konzervantivnom i dobro organizovanom klubu poput Bajerna, čak i kada se dožive porazi.

Sadio Mane je ovim potezom toliko izašao iz klišea, da su se u klubu iz Minhena svi podigli na noge, od sportskog direktora Hasana Salihamidžića do izvršnog direktora Olivera Kana.

Zbog toga je doneta brzinska odluka da Mane bude finansijski kažnjen zbog fizičkog napada, a nije ni bio u konkurenciji za meč sa Hofenhajmom proteklog vikenda.

Trener Bavaraca Tomas Tuhel uverava da je izgladio nesporazume sa obojicom igrača i da su oni sada u dobrim odnosima.

Ipak, još se uvek ne zna u kom će se sastavu nemački tim suprostaviti Sitiju na “Alijanc Areni”.

Mane je prošlog leta stigao kao veliko pojačanje iz Liverpula, ali se ispostavlja da to i nije, pa predstavnici “sedme sile” pišu da bi već ovog leta mogao da promeni sredinu.

Naime, on je ovih dana izrazio želju da se vrati u Premijer ligu, a ostaje da se vidi da li će mu se želja i ostvariti.

On se vratio na teren nakon tromesečne povrede, ali od tada pruža izuzetno loše partije. Zbog te povrede je propustio i Mundijal u Kataru i čini se da je od tada nastao problem i sukob na relaciji klub – fudbaler.

Poznato je koliko je Mane patriotski nastrojen i jasno je da mu je bilo žao što ne može da pomogne Senegalu na planetarnom šampionatu.

Prema nekim informacijama za svoju povredu krivi klub, jer ga Bajern nije štedeo pred najzačajnije takmičenje za svakog fudbalera.

Zbog toga je već duže vremena revoltiran, a bes je iskalio na nedužnom Saneu.

Ni pozicija u timu mu nije odgovarajuća.

On je došao kao zamena za Roberta Levandovskog, iako nije klasičan napadač.

Tu se nije najbolje snašao pa je zauzeo mesto pored aut linije gde mu je i prirodna pozicija, a tamo ima žestoku konkurenciju u vidu Sanea, Serža Gnabrija, Kingslija Komana i Džamala Musijale.

Kako god, Mane prolazi kroz najteži period u karijeri i željno iščekuje da se vrati na Ostrvo gde je igrao fudbal svog života.

Za to vreme Sitiju ide dobro i u Premijer ligi, pa Pep Gvardiola s pravom u finišu sezone napada dva najvažnija trofeja.

Interu ne “cvetaju ruže” u Kalču i pitanje je hoće li sezonu završiti među najbolja četiri kluba i tako obezbediti takmičenje u Ligi šampiona i naredne sezone.

Kako sada stvari stoje, to će za njih biti imperativ budući da se nalaze na petom mestu, sa dva boda manje od gradskog rivala Milana.

Do kraja sezone u Seriji A čeka ih nekoliko izuzetno teških duela (Lacio, Roma, Napoli i Atalanta), pa i neće biti mnogo prilika za sakupljanje lakih poena.

U Evropi im ide mnogo bolje, nadomak su plasmana u polufinale elitnog takmičenja i biće interesantno videti kako će u maju igrati na dva fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari