Sjaj iz treninga 1Foto:Promo

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je i Italiju na završnom turniru Svetske lige.

 „Delfini“ su u drugom kolu grupe A u ruskoj Ruzi savladali velikog rivala sa 13:7 (2:1, 3:2, 4:3, 4:1). Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je kapiten Filip Filipović sa četiri gola, Duško Pijetlović je dodao tri, a Andrija Prlainović, Gavril Subotić, Miloš Ćuk, Nemanja Ubović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović po gol.

Srbija je u trećem delu vodila 8:4, a zatim je mali pad rival iskoristio da sa minusom od tri gola uđe u završnih osam minuta. Odlične odbrane Mitrovića i Pijetlovića, uopšte kompletno kvalitetno izdanje ispred srpskog gola je učinilo Italijane nervoznim. Gubili su živce, nekoliko puta i provocirali, ali su srećom Filipović i drugovi ostali mirni.

U poslednjoj četvrtini igrala je samo Srbija. Dva brza gola Filipovića i Subotića, pa nekoliko odličnih odbrana sa igračem više i na kraju efektne završnice opet raspoloženog Filipovića i u poslednjim sekundama Aleksića.

– Posebno sam zadovoljan igrom odlične odbane. Napad je kasnije došao sam po sebi. Niko nije očekivao da u ovom trenutku priprema, kada naporno radimo, možemo ovako da odigramo. Bilo je i loših stvari, to znamo, ali mislim da smo sve Savićeve zadatke ispunili – rekao je Milan Aleksić.
I Radomir Drašović nije skrivao zadovoljstvo:

– Prezadovoljan sam igrom kojom smo uspeli da deklasiramo Italiju. Ponavljam da mi je drago što sam ovde, imam priliku da igram sa ovakvim šampionima. Puno mi je srce- rekao je Drašković.
Danas u trećem kolu Srbija igra protiv Sjedinjenih Američkih Država.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari