Skok i kontranapad kao prioritet 1Nenad Stefanović foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Utakmicama 18. kola nastavlja se ABA liga, a nakon što je i Cibona prošle nedelje „preležala“ omikron sve ekipe spremne su za nastavak takmičenja i u ovom kolu neće biti odloženih duela.

Derbi meč igra se u Podgorici gde Budućnost u nedelju dočekuje Cedevita Olimpiju, dok će jedan od zanimljivijih duela biti i susret između FMP i Mege (subota 21.00).

Meč u Železniku može biti veoma važan u borbi za plej-of, u kojem od ove sezone igra šest najbolje plasiranih ekipa posle ligaškog dela takmičenja. FMP je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku sezone, a Mega je trijumfom nad Partizanom dokazala da se radi o timu koji ima nekoliko veoma talentovanih igrača.

Trener FMP Nenad Stefanović izjavio je da je duel sa Megom veoma važan za njegov tim nakon dva vezana poraza u ABA ligi.

– Posle utakmice u Baru, gde smo iskreno odigrali i iznad mojih očekivanja posle duže pauze i svega što se dešavalo, očekuje nas nova teška utakmica sa ekipom Mege, malo drugačija u odnosu na prethodnu. Uz sav talenat koji poseduju, pokazali su i veliki kvalitet, a to svedoče pobede nad Cedevitom, Partizanom i Budućnosti. Sigurno je da su oni jako opasni za svakog protivnika. Kao što sam najavio prvu utakmicu protiv Mege, najveći problem za nas je što su oni na svakoj poziciji mnogo „veći i duži“’ od nas.

Stefanović smatra da je za njegov tim najvažnije da bude dominantniji u skoku.

– Naš zadatak broj jedan će biti da se prilagodimo i iskontrolišemo skok. Očekujem jednu dobru utakmicu, vraćamo se u ritam da igramo svaki vikend, a posle toga nas očekuju dva teška gostovanja i u ovom momentu je svaki meč jako bitan pogotovo kod kuće. Verujem u svoje momke i očekujem da pokažemo reakciju nakon dva uzastopna poraza i to smo već kroz trening pokušali da uradimo. Verujem da ćemo to pokazati i na utakmici i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu – izjavio je trener FMP.

Trener Mege Vladimir Jovanović smatra da je ekipa iz Železnika veoma iskusna, a da je ključni igrač FMP Amerikanac Brajs Džons.

– FMP je odigrao jako dobro i konstantno prvi deo ABA lige. U pitanju je iskusan tim koji je sastavljen od internacionalaca, pre svega mislim na Džonsa, Nevelsa i Radonjića, to je osovina koja drži spoljnu liniju, dok unutrašnju drže Nerandžić, Tasić i Izundu. Tim je jako dobro vođen od strane trenera Neše Stefanovića. Najbolji kreator u ekipi je Džons preko koga ide većina napada, glavni šuteri su Nevels i Radonjić, dok sa unutrašnjih pozicija najviše idu preko Tasića i Nerandžića, a na drugoj strani, u odbrani su jako čvrsti – objasnio je prvi stručnjak Mege.

Jovanović smatra da će pobediti ekipa koja bude pokazala više agresivnosti pod oba koša.

– U ovoj utakmici će poseban značaj imati trčanje u kontranapadu i nazad i odbrana defanzivnog skoka. Čvrstina u napadu i čvrstina u odbrani će biti veoma važna da bi se utakmica odigrala dobro i ekipa koja odigra čvršće će na kraju i biti bliža pobedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari