Slede prava iskušenja 1Foto: FoNet/Odbojkaški savez Srbije

Od početka do kraja borbi u D grupi najbolje odbojkašice Srbije nisu imale milosti za manje ili više nedostojne rivalke, pa su posle Dominikanske Republike, Kenije, Brazila i Kazahstana ostavile i Portoriko bez utešnog seta u porazu – 3:0 (25:23, 25:17, 27:25) – za maksimalnih 15 bodova na kraju uvodne faze Svetskog prvenstva u Japanu.

 Ali i ostale bez Bojane Milenković, čija je povreda prednjih ukrštenih ligamenata iz drugog seta takva da 21-godišnju primačicu servisa više nećemo gledati do kraja takmičenja.

Prilikom jednog doskoka koleno joj je toliko „propalo“ da je u nesnosnim bolovima napustila teren, ostavivši saigračice da bez nje završe započeto. A, one su to uradile u stilu evropskih šampionki, bez panike i popuštanja čak i kada ekipa sa druge strane mreže uspevala da stigne do izjednačenja ili povela s 23:21 u trećem setu. Prosto, Ana Bjelica (19 poena) i ostale naše devojke u ovom trenutku demonstriraju vrhunsku odbojku, ali će morati da budu jednako organizovane, agresivne i mudre, ako ne i više, u utakmicama druge runde. Holandija, Japan, Nemačka i Brazil nisu bauk, ali su kudikamo kvalitetnije od dosadašnjih protivnica i kao takve zahtevaju upotrebu svog raspoloživog „oružja“ u duelima E grupe, od 7. do 11. oktobra u Nagoji.

– Zadovoljni smo urađenim u prvom delu prvenstva, jer nije mala stvar sve utakmice dobiti maksimalnim rezultatom, a sada valja gledati popraviti još neke elemente i dobro se spremiti za teže mečeve od dosadašnjih. Protiv Portorika šansu su dobile devojke sa manjom minutažom i pokazale da može da se računa na njih. Na žalost, povreda Bojane biće veliki minus, jer je ona jedan od važnijih „šrafova“ u našoj igri. Nadam se da ćemo na pravi način prevazići tu problematiku karakterističnu za sport – rekao je selektor Zoran Terzić posle poslednje preskočene prepreke u Hamamacuu, odakle se naša selekcija danas seli u drugi grad.

– Sve smo bile u šoku zbog onoga što se desilo našoj drugarici, što je bacilo senku na pobedu, ali s druge strane raduje ubedljiv način na koji smo se kvalifikovale za sledeću fazu takmičenja – dodala je libero Teodora Pušić.

I Bianka Buša je istim očima videla poslednji nastup u D grupi.

– Bojanina povreda nas je malo psihički omela, ali smo i pored toga smogle snage da zadržimo idealan set količnik – zaključila je ova primačica servisa.

Raspored drugog kruga – E grupa

1. kolo (7.10): Srbija – Meksiko, Brazil – Nemačka, Japan – D. Republika, Holandija – Portoriko

2. kolo (8.10): Srbija – Nemačka, Brazil – Meksiko, Japan – Portoriko, Holandija – D. republika

3. kolo (10.10): Srbija – Japan, D. Republika – Meksiko, Nemačka – Portoriko, Brazil – Holandija

4. kolo (11.10): Srbija – Holandija, Portoriko – Meksiko, D. Republika – Nemačka, Brazil – Japan

* Termini mečeva su 3.40, 6.25, 9.10 i 12.20 po srednjeevropskom vremenu

* Dalje idu (po) 3 prvoplasirane selekcije iz E i F grupe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari