"Sloboda" preokretom do pobede u Arilju 1Foto: printscreen/YT/TV5

Fudbaleri „Slobode“ savladali su u odloženoj utakmici 27. kola Srpske lige Zapad ekipu „Budućnosti“ rezultatom 3:2. Susret u Arilju obeležio je rezultatski preokret Užičana, koji su do nova tri boda stigli u nadoknadi vremena.

Da će pred „Slobodom“ biti izuzetno težak zadatak videlo se već u uvodnom delu meča, kada su, za samo sedam minuta, Ailjci stekli prednost od 2:0.

„Sloboda“ je uspela da smanji prednost „Budućnosti“, a prvi pogodak za goste postigao je Bojan Gajić u 10. minutu, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Nastavak meča protekao je u terenskoj inicijativi Užičana, koji su propustili brojne prilike za izjednačenje. Ipak, u 68. minutu, u šesnaestercu „Budućnosti“ oboren je Marjanović, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Gajić, koji se po drugi put na susretu upisao u strelce.

Finiš meča protekao je u igri na jedan gol. „Sloboda je napadala“, „Budućnost“ se orijentisala isključivo na odbranu. Takav pristup igri osvetio se domaćem timu u četvrtom minutu nadoknade vremena. U velikoj gužvi ispred gola domaćih najbolje se snašao Rade Glišović koji je glavom sproveo loptu iza leđa golmana Ariljaca i tako doneo „Slobodi“ važnu pobedu rezultatom 3:2.

Užičani se sada nalaze na deobi prvog mesta sa „Slogom“ iz Požege. Obe ekipe imaju po 56 bodova. Do kraja sezone odigraće se još tri kola, nakon kojih će biti poznato ko će od ova dva tima narednu takmičarsku godinu provesti u višem rangu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari