Sloboda u Užicu poražena od košarkaša kraljevačke Sloge 1Foto: KK Sloboda/ Fejsbuk

Ekipa užičke Slobode, na svom terenu, u utakmici 20. kola Košarkaške lige Srbije, poražena je od kraljevačke Sloge, rezultatom  75:76 (37:39).

Nakon utakmice u užičkoj hali Veliki park, Saša Đorđević, trener Kraljevčana je naveo je da „ne bi bilo nezasluženo da je pobedila i Sloboda“, a potom za svoje igrače rekao da su „lavovi koji se bore do poslednje sekunde utakmice“.

On je podsetio na velike probleme koje je imao taj klub – od štrajka i izostanaka treninga do zdravstvenih problema igrača, dodavši da je uz sve to trebalo igrati sinoćnji meč.

„Nemamao vremena za slavlje, jer nas očekuje „ludački“ tempo. Ostaje nam da se momci oporave i da se pripremimo za naredne utakmice“, kazao je Đorđević o svojoj ekipi, koja se takmiči i u ABA 2 ligi.

Velimir Gašić, trener užičkog tima koji se bori za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, naveo je da „nema zamerki na borbenost i angažovanje svojih igrača“, ali da to, kako je naveo „nije dovoljno“ i da se „moraju otkloniti početničke košarkaške bolesti“.

„Mora da se uloži više koncentracije, da ne gubimo lopte. Mnoge stvari smo uspeli da konrolišemo, ali u bitnim sekvencama, kao kada smo vodili sa sedam koševa, dozvolili smo ekipi Sloge da se vrati u utakmicu i da je završi u svoju korist“, ocenio je Gašić.

U nastavku prvenstva užičke košarkaše očekuje utakmica sa Metalcem u Valjevu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari