"Slobodni dani nas spasili užasa": Lazar Marković pukom srećom nije bio na mestu zemljotresa u Turskoj 1EPA/PETER POWELL

Fudbaler Gazijantepa sticajem okolnosti nije bio u Gazijantepu u vreme tragedije.

On i njegov bivši saigrač iz Partizana, Marko Jevtović, igraju za istoimeni klub, ali nisu u pomenutom gradu dočekali razarujući zemljotres jačine 7.8 stepeni Rihterove skale.

“Trenutno smo u Antaliji, samo sticajem okolnosti, jer smo posle utakmice dobili tri slobodna dana i odlučili da ostanemo sa porodicama ovde i tako smo izbegli užas.

Tu je još desetak saigrača, takođe sa familijama. Ostatak ekipe, momci koji su se vratili posle utakmice ili su u našem trening centru ili, pak, u kolima, na otvorenom i u kontaktu smo sve vreme”, ispričao je za Telegraf, bivši fudbaler Liverpula.

On i njegova porodica su na bezbednom, ali iz svog trenutnog prebivališta svedoči o srazmerama posledica više potresa velike magnitude.

“Svi su jako uplašeni, zapravo cela Turska strahuje. Eto, nekoliko minuta pre nego što ste me pozvali ponovo je u Gazijantepu bio jak potres, osetio se i ovde u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se sa porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što pre smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalu.

Vidite i sami šta se dešava, mediji, internet su prepuni užasnih slika iz Turske, vesti sustižu jedna drugu. Sam Bog nas je spasao, ne znam šta bih drugo rekao, jer mi je izuzetno žao kada čitam i gledam sve to iz Gazijantepa i ostalih gradova. Ne znamo još ništa ni u vezi sa daljim koracima, jer je cela Turska bukvalno “stala” zbog nesreće, čekamo i mi da nas obaveste šta i kako dalje”, opisao je haos Lazar Marković, eks ofanzivac Benfike, Anderlehta, Hala, Fumala i Sportinga, turskoj javnosti poznat i kao eks igrač tamošnjeg velikana Fenerbahčea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari