Slovenci napuštaju turnir!? 1Foto: Rukometni savez Srbije (Utakmica Srbija -Slovenija)

Rukometna reprezentacija Slovenije zbog spornih sudijskih odluka na prvoj i drugoj utakmici u Hrvatskoj razmišlja da napusti Evropsko prvenstvo.

Slovence je najviše pogodio rasplet druge utakmice na Evropskom prvenstvu sa Nemačkom koja je u okviru 2. kola C grupe u Zagrebu završena nerešenim rezultatom 25:25 (15:10). Šest sekundi pre kraja utakmice Slovenija je golom Blaža Janca povela s 25:24. Litvanski sudijski par Gatelis – Mazeika zatim je u samoj završnici utakmice nakon protesta nemačke klupe i nakon pregleda video-snimka Blažu Blagotinšeku, koji je u trenutku poslednjeg nemačkog napada bio manje od tri metra udaljen od sredine terena, pokazali crveni karton, a Nemačkoj dosudili sedmerac iz kojeg je postignut konačni rezultat – 25:25. Iako se u prvi mah činilo da su Slovenci drastično oštećeni poslednje slike koje se pojavljuju na društvenim mrežama ipak ukazuju na grešku Blagotinšeka i ispravnu odluku sudija.

– Prvi put u istoriji primenjeno je to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Sudije su dovele utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Genzhajmeru, koji niko nije video, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca i dva minuta smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Nemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobednik – rekao je posle meča selektor Slovenije Veselin Vujović.

Generalni sekreter nacionalnog tima Slovenije Goran Cvijević najavio je mogućnost napuštanja Evropskog prvenstva.

– Ovo što se događa u ovoj godini je otišlo preko granica zdravog ukusa. Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku sa takmičenja, iako smo sa druge strane svesni svih posledica koje bi mogle dočekati naše sledeće generacije. Potrebno je napraviti rez – tvrdi Cvijević.

Slovenija bi danas trebalo da igra sa Crnom Gorom, a dovoljan joj je i remi da se plasira u drugu fazu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari