Sombor i Zrenjanin u ritmu Sportskih igara mladih 1Foto: Sportske igre mladih

Prošlo je tek nedelju dana od regionalnog otvaranja Sportskih igara mladih u Novom Sadu, a Karavan radosti i prijateljstva već je prešao na stotine kilometara a učesnici osnovci iz Opova, Petrovca na Mlavi i Kikinde itekako su uživali.

A utorak je bio rezervisan za Zrenjanin a nova stanica Karavana radosti i prijateljstva danas je bio Sombor, navodi se u saopštenju Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih su putujuća čarolija koja nosi sa sobom jednu posebnu energiju. Idući iz grada u grad i krstareći regionom, mi upravo od vas, dece, dobijamo dodatnu snagu i motiv da radimo više i da budemo još bolji. Svi zajedno smo ovde da bismo negovali i širili drugarstvo, kako u Somboru i Srbiji, tako i u celom regionu. Hvala vam što ste i vi deo najlepše sportske priče – poručila je Somborcima Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Atmosfera u Somboru je svoj vrhunac dostigla kada je Mihajlo Lakić, najbolji sportista 2018. godine u konkurenciji školskog sporta, uneo baklju prijateljstva i kada su mu se gradonačelnica Sombora i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pridružile kako bi zajedno upalili plamen prijateljstva, koji je pratio vatromet i oduševljenje nekoliko hiljada prisutnih i Igre su tako u Somboru mogle da počnu! Uživali su i takmičari i navijači u napetim i neizvesnim susretima na terenima za rukomet, odbojku, mali fudbal i tenis, usijao se obruč od koševa na uličnom basketu, koncentracija nije napuštala male stonotenisere i šahiste, a kao i obično, emocije su bile najjače tokom igre Lino između dve vatre! Uh, kakav dan, koji je po izašlom suncu ličio na pravi letnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari