Šoštar: Znao sam da će istina izaći na videlo 1Foto: STARSPORT

Još od Skupštine održane 2. decembra, tada smenjeni predsednik Upravnog odbora vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar tvrdio je da su ova odluka, istovremeno raspuštanje starog saziva Upravnog odbora, proterivanje prvog čoveka SK Zorana Avramovića i otkazivanje saradnje treneru prvog tima Stefanu Ćiriću, kao i potonje imenovanje Mirka Bradajića za glavnokomandujućeg UO, Srđana Miškovića za predsednika SK i Denisa Šefika za sportskog direktora – nelegalni.

U smiraj prošle godine stigla je i zvanična potvrda reči nekada slavnog golmana, jer je inspekcijski nadzor Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda utvrdio da su prilikom tih radnji prekršeni važeći propisi, detaljno ih objasnio na šest strana i naložio njihovo momentalno poništavanje.

– Znam da je bilo onih što mi nisu verovali da sam u pravu i(li) su sumnjali da će proći moja žalba. Neću reći da sam miran i spokojan čekao odluku odgovarajućih državnih organa, ali sam zaista mislio da će istina izaći na videlo. Svako može da ima ličnu verziju događaja, živi u ubeđenju da je pravda na njegovoj strani, pa i da tumači propise na svoj način, ali pravna regulativa bi trebalo da važi za sve. A, u slučaju spornih poteza Tatijane Rakas i njenih ljudi prekršeni su i klupski Statut i odredbe Zakona o sportu. Hvala bogu što je neko pozvan i dužan da se bavi takvim stvarima proverio moje navode, utvrdio činjenično stanje i naložio ukidanje svih, u međuvremenu, izvršenih promena u VK Partizan – objašnjava za Danas novi (stari) predsednik sedmostrukog šampiona Evrope.

Međutim, dugogodišnji visoki funkcioner kluba sa Banjice ne misli da će mu se poražena opozicija bez otpora skloniti sa puta.

– Ispostavilo se da sam bio u pravu i kada sam uoči prve od dve sporne sednice Skupštine najavio opstrukciju od strane Rakasove, pa ni sada ne očekujem da direktorka sedi skrštenih ruku. Za početak, videćemo šta će uraditi s mojim nalogom za sazivanjem, nezakonski smenjenog, Upravnog odbora. Dan posle dobijanja rešenja o ništavnosti odluka sadašnjeg „rukovodstva“, 31. decembra, poslao sam odgovarajući mejl u Kancelariju. Trećeg januara nameravam da odem u klub, da vidim dokle se stiglo s organizacijom sastanka uprave predviđenog za 8. januar. Ovo je važan, ali tek prvi korak u borbi za spas kluba. Nastavljamo dalje… U pređašnjem sastavu. Zna se i sledeći potez novih(starih) čelnika najtrofejnijeg sportskog kolektiva na prostoru od Subotice do Surdulice.

– U zakonskom roku od mesec dana trebalo bi organizovati novu Skupštinu, tačnije rečeno nastaviti tamo gde se stalo 2. decembra – najavljuje za naš list Šoštar, koji je zajedno sa svojim saradnicima iz UO planirao da članovima Skupštine predoči, kako je kasnije na stranama Danasa objašnjavao, samovolju Tatijane Rakas i pozove ih da preispitaju njen ostanak u direktorskoj fotelji.

Da se utvrdi tačan dug

Zvuči nelogično i nedopustivo da prvi čovek kluba ne zna u paru iznos klupskog duga prema bivšim igračima, trenerima, bankama, poreznicima i raznim drugim poveriocima, za koji direktorka Tatijana Rakas tvrdi da je veći od 6.300.000 evra. I to bez kamata.

– Slažem se da bih kao predsednik morao da imam takav podatak, hteo sam da s njim izađem pred Skupštinu 2. decembra, ali je Rakasova na poslednji UO došla bez ijednog traženog papira te vrste. Nadam se da će direktorka obaviti svoj deo posla do 8. januara, a ja prestati da pričam o zaduženjima u „otprilike“ stilu. Znam samo da je manji od cifre koju je ona lansirala.

Bradajić: Zapisnik, a ne rešenje

– Idemo redom. Prvo, nije reč o rešenju ili nekakvoj odluci već o zapisniku o izvršenom inspekcijskom nadzoru. Drugo, istina je da su istim utvrđene određene nepravilnosti, u smislu neusaglašenosti sa opštijim aktima, čega bi verovatno bilo da je „češljanje“ papira sprovedeno u bilo kom klubu u Srbiji, pošto ima određenih nedefinisanosti i nedoumica u sprovođenju novijih statutarnih i zakonskih rešenja. Dalje, dat nam je rok za ispravljanje propusta i dokumentovanje urađenog, s čim smo već počeli. Dobili smo takođe mogućnost da se izjasnimo o navodima iz tog zapisnika i rok od 30 dana za ulaganje eventualnog prigovora, a mi još od ranije imamo video i audio dokumentaciju sa Skupštine od 2. decembra… Odluke je donela većina delegata, slobodnom i jednoglasnom voljom prisutnih – komentariše za Danas Mirko Bradajić, nekadašnji direktor Partizana, a sada Šoštarov naslednik na mestu predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari