SP: Francuska do bronze u poslednjoj sekundi meča 1Foto: EPA-EFE/ HENNING BAGGER DENMARK OUT

Rukometna reprezentacija Francuske slavila je protiv Nemačke sa 26:25 u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu zahvaljujući golu Nikole Karabatića u poslednjoj sekundi meča.

Posle prvog poluvremena, u kome smo gledali pravu „uspavanku“ sa izrazito malim brojem golova, pogotovo od strane Francuske (9), usledio je pravi „vatromet“ prelepih poteza na obe strane, a na kraju su bolji bili Francuzi zahvaljujuči golu u poslednjoj sekundi, iako su na poluvremenu gubili 13:9.

U drugom poluvremenu bekovi Francuske su zaigrali na znatno višem nivou, a prednjačio je najefikasniji u redovima „Trikolora“ Kentan Mae (strelac sedam pogodaka), dok su ga pratili Dika Mem i Timoti Ngensan.

Već u 36. minutu Francuska je anulirala deficit iz prvog dela meča, a onda je i povela, pa smo punih 20 minuta gledali „rezultatsku klackalicu“ koja je na kraju pripala svetskim šampionima iz 2017. godine, čime su po drugi put u poslednjih 10 dana bacili „na kolena“ renomiranu Nemačku, pošto su u grupnoj fazi došli do remija (22:22), zahvaljujući golu Timotija Ngesana, takođe u poslednjoj sekundi meča.

Za najboljeg igrača meča proglašen je i najbolji strelac istog, Kentan Mae.

Finale je na programu u 17:30 časova, a u njemu će se sastati Norveška i Danska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari